TRAŽI SE RJEŠENJE

GOTOVO 7.000 ŽENA U PULI NEMA STALNOG GINEKOLOGA U ambulanti Doma zdravlja na Verudi od idućeg tjedna radit će bolnički ginekolozi

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ
Ginekologa nedostaje u čitavoj Hrvatskoj (Danilo MEMEDOVIĆ)

Ginekologa nedostaje u čitavoj Hrvatskoj (Danilo MEMEDOVIĆ)


U Domu zdravlja na Verudi još tjedan dana radi dr. Marina Blažević koja odlazi raditi u Buzet i Poreč, a na njeno mjesto stižu ginekolozi iz Opće bolnice čija će imena biti poznata ovaj tjedan, kaže ravnatelj IDZ-a dr. Ante Ivančić

Nakon smrti dr. Rokija Gjonija oko 6.800 pacijentica ginekološke ambulante u Domu zdravlja na Verudi ostalo je bez trajnog liječnika. Iako ambulanta cijelo vrijeme uredno radi i pokrivena je liječničkim kadrom, pacijentice se žale na stalnu fluktuaciju ginekologa koji se, kažu, niti ne stignu upoznati s njihovim zdravstvenim stanjem, a već dođe drugi. Pitaju stoga hoće li se konačno pronaći neko trajno rješenje, hoće li dobiti ginekologa koji će duže ostati u ovoj ordinaciji.

- Činimo sve moguće da pronađemo trajno rješenje za ordinaciju, najavljuje dr. Ante Ivančić, ravnatelj Istarskih domova zdravlja. - Lani je ovdje kratko vrijeme radila ginekologinja koja je došla iz Zagreba. Svi uvjeti koji su joj bili ponuđeni su bili ispoštovani, međutim, nakon nekoliko mjeseci otišla je zbog privatnih razloga, kaže Ivančić.

Ambulanta, međutim, nije prazna. Radi svaki dan.

- Trenutno je u ordinaciji dr. Marina Blažević iz Buzeta koja će raditi još tjedan dana, nakon čega dolaze ginekolozi iz pulske bolnice. Još se dogovaramo, a njihova imena bit će poznata ovaj tjedan, kaže Ivančić.

- Ambulanta nastavlja raditi i žene će imati ginekologa do trajnog rješenja za koje smatramo da će doći. U ovom trenutku četiri su doktorice na specijalizaciji, a prva će završiti početkom sljedeće godine, kada bi ambulanta na Verudi trebala dobila ginekologa kao trajno rješenje, najavio je ravnatelj Istarskih domova zdravlja.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater