ROJC PUN MLADEŽI

POGLEDAJTE VELIKU FOTO GALERIJU Stotine veselih pulskih maturanata proslavile kraj srednje škole!

| Autor: Chiara BILIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ


Od srednje škole oprostio se i stolar Emanuel Živković. Njemu na majici piše: "Bolje pivo u ruci, nego posao u struci." On, pak, radi kao šanker u pizzeriji Jupiter. Sad će, govori, trbuhom za kruhom u Njemačku, ali samo na godinu dana. Tek toliko da si skupi dovoljno novca za auto ili neku nekretninu

Gotovo je! Pulski su maturanti današnjom proslavom, popularnom Norijadom u dvorištu Karla Rojca završili svoje srednjoškolsko putovanje.

- Završiti srednju školu je predivno! Veselimo se novim iskustvima, kaže hotelijersko-turistička tehničarka Selma Šundo, koja će svoje obrazovanje nastaviti u Zagrebu na pravnom fakultetu. Želi biti socijalna radnica. Pokazuje nam natpis na majici. Na njemu piše: "Napokon nas je Slobodanka oslobodila!" Slobodanka je, saznajemo, njihova sad već bivša razrednica. Selma nije ponijela brašno na Norijadu. Ali neki njezini kolege jesu.

Trbuhom za kruhom

A bilo je na Norijadi i ostalih tradicionalnih rekvizita. Jaja, pjene za brijanje, konfeta, kantica s bojama. Kao i alkohola. Uglavnom, bambusa, piva, vina…

Od srednje škole oprostio se i stolar Emanuel Živković. Njemu na majici piše: "Bolje pivo u ruci, nego posao u struci." On, pak, radi na šanku u pizzeriji Jupiter. Sad će, govori, trbuhom za kruhom u Njemačku, ali samo na godinu dana. Tek toliko da si skupi dovoljno novca za auto ili neku nekretninu.

Gimnazijalka Lea Vrus odmah nakon proslave mora uhvatiti knjigu u ruku. Iako kaže da uči već mjesec dana. Bliži se državna matura, a Lea želi u Zagrebu upisati preddiplomski studij primijenjene kemije. Diplomski želi završiti u Engleskoj, potom se zaposliti u Plivi.

Čak pet godina

Čak pet godina srednje škole, točnije Medicinske, završile su Melisa Šupu i Ramona Hrelić. Zato im na majicama kratkih rukava i piše: "Malo nam je pet, dajte nam šest!".

- Nismo još svjesni da je gotovo. U Puli je lijepo, ali ja idem raditi vani. Tamo više cijene medicinske sestre, priča Ramona, dok se Melisa nada da će na jesen već biti upisana na Kineziološki fakultet.

U ime gradonačelnika maturante je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, a ludo slavlje, uz pjesmu i ples, koje je upotpunjeno nastupom Night Express Banda, potrajalo do popodnevnih sati.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater