NAJNOVIJEVISUALIA u puli

VIDEO/FOTO Festival otvorile "svjetleće" konjače na zgradi gospodarske komoreMapiranom video-igricom "Aquadventure" na fasadi zgrade u kojoj je smještena Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula, nastalom u suradnji s Aquariumom Pula, večeras je svečano otvoren šesti Festival Visualia - festival svjetlosti, a koji se u Puli održava sve do subote.

Oduševljena djeca

Igrači, većinom oduševljenja djeca, mogli su se tako okušati u zanimljivoj video igri XXL formata, u kojoj spašene kornjače pulskog akvarija izbjegavaju plastično smeće i morske pse. Vizualno dojmljivo i ekološki edukativno.

Raznolike svjetlosne instalacije Visualia Festivala mogu se razgledati sve do subote navečer. Festival, u organizaciji Udruge Sonitus i Turističke zajednice grada Pule, posjetiteljima ove godine nudi čak 23 svjetlosne instalacije na 13 lokacija diljem grada - od Titovog parka na rivi, Giardina, strarogradskih uspona pa sve do Portarate, Samostana i crkve sv. Franje i Parka Grada Graza, kako domaćih tako i inozemnih vizualnih umjetnika.

Kao novu ovogodišnju lokaciju istaknimo Kaštel gdje će biti postavljene svjetlosne instalacije "Oumua" i "Light Magic" austrijskih i mađarskih umjetnika, a u ulici sv. Teodora postavit će se instalacije Puljanina Deana Skire "Eggo trick" koja je svoju premijeru imala na zagrebačkom festivalu svjetlosti.

Nove lokacije

Atraktivne svjetlosne atrakcije bit će postavljene i na dva nova uspona - Usponu sv. Franje Asiškog i Usponu sv. Roka.

Instalacije se mogu razgledati do subote, od 20 sati do ponoći, s iznimkom atrakcije "Phaneron 22" (autor Jean Sambolec) na Forumu koja će se svake festivalske večeri održavati od 21 do 21.10 sati. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam