UKRASI ZA BOR

Eurozastupnik u predblagdanskom susretu s građanima: VALTER FLEGO NA PULSKOJ TRŽNICI GRAĐANIMA DIJELIO KAŽUNE

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

Radim na programu Digital Europe koji će težiti više od devet milijardi eura. Cilj je da i naše tvrtke i ustanove iskoriste ta sredstva kako bi uvele digitalizaciju u razne segmente svoga poslovanja ili života, kazao je Valter Flego

Subotnje jutro IDS-ov eurozastupnik Valter Flego iskoristio je za posjet pulskoj tržnici i predblagdansko druženje s Puljanima.

- Htio sam se pred kraj godine sresti s ljudima, porazgovarati i pred nadolazeće blagdane darivati ih skromnim darovima. Radi se o simboličnim poklonima, ukrasima za bor u obliku kažuna, kroz koje smo pokušali povezati taj naš simbol i našu tradiciju s modernim tehnologijama kojima težimo s obzirom da su u suradnji s našim Sveučilištem ti kažuni izrađeni 3D printanjem, kazao je Flego.

Kraj godine, kazao je, uobičajeno je razdoblje za inventuru učinjenog i onoga što ju je obilježilo, a neki od događaja koji su je svakako snažno obilježili i u kojem je i osobno sudjelovao bili su europski izbori i formiranje novog EU parlamenta.

- Godinu su obilježile i mnoge važne teme kojima se kao europski zastupnik, od tog 2. srpnja kad je konstituiran EU parlament, u Bruxellesu bavim. Prije svega mislim na činjenicu da sam se unutar svoje zastupničke grupe i unutar odbora uspio izboriti da budem izvjestitelj Europskog parlamenta u velikom programu Digital Europe. Radi se o dugoročnoj priči na kojoj će trebati raditi tijekom čitavog mandata i već naredne godine intenzivno ću raditi prvo na proračunu, a zatim i na pitanju kako operativno posložiti taj veliki program koji će težiti više od devet milijardi eura. Cilj je da i naši ljudi, odnosno naše tvrtke i ustanove, imaju od njega što više koristi i da iskoriste ta sredstva kako bi   uvele digitalizaciju u razne segmente svoga poslovanja ili života, kazao je Valter Flego.

Ono što je isto tako obilježilo prvih nekoliko mjeseci njegova mandata u Bruxellesu, dodao je, jest činjenica da je uspio prvi put u povijesti objediniti sve hrvatske zastupnike u "kritičnom trenutku, dan prije odluke Europske komisije o davanju zelenog svjetla Hrvatskoj za ulazak u Schengenski prostor.". "Mislim da je to jedna strateška tema za Hrvatsku i vjerujem da kao hrvatski europarlamentarci možemo i moramo bar oko takvih tema i odluka biti složni", kazao je.

U narednom razdoblju jedna od ključnih tema bit će rad na višegodišnjem okviru za razdoblje od 2021. do 2027. godine kroz koji se kroje europske i financijske politike za to razdoblje. "Veseli me što je grupacija liberalnih stranaka Renew Europe kojoj pripadam uspjela staviti na stol predsjednici EK Ursuli von der Leyen naše prioritete. Ti su prioriteti fond za ekološku tranziciju i digitalizacija, te poštivanje ljudskih prava za što će vjerujem biti izdvojena značajna europska sredstva i u predstojećem šestogodišnjem razdoblju.", zaključio je Flego.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum