IMPRESIVNO ZDANJE

FOTOGALERIJA / EKSKLUZIVNO: Saznajemo prve detalje o hotelu na Valkanama. Bit će to spektakularan objekt s 5*. Pogledajte kako će izgledati

| Autor: Ivor BALEN


Glas Istre ekskluzivno doznaje prve podatke o projektu hotela na Valkanama oko kojeg se podigla silna prašina i zbog kojeg je na koncu pala pulska koalicija Zoričić - Možemo! - SDP.

Objavljujemo i prve fotografije, odnosno vizualizacije, iz kojih se vidi da je hotel izuzetno elegantan i vrlo sličan izuzetno hvaljenom Hotelu Park u Rovinju, što i ne čudi jer je riječ o istim arhitektima, renomiranoj zagrebačko-riječkoj tvrtki 3LHD.

To znači da je budući pulski hotel, poput Parka, u potpunosti uklopljen u okolinu koju dodatno oplemenjuje, a ne ugrožava.

Hotel Valkane

Hotel Valkane

Hotel će imati 5 zvjezdica, planirano je 250 radnih mjesta kroz cijelu godinu, a investicija iznosi preko 500 milijuna kuna plus PDV.

Prema nama dostupnim podacima, gotovo uopće se neće dirati prednji dio okoline hotela, odnosno prostor prema šetnici Lungomare i moru. Saznajemo da neće biti nikakve betonizacije, diranja obale ni šetnice. Radi se, uostalom, o pomorskom dobru pod upravljanjem Grada.

Hotel se, inače, nalazi unutar bivše rupe od nekadašnjeg kamenoloma, s time da je vanjski rub objekta udaljen čak 140 metara od mora.

Nadalje, projekt ne traži rezanje stabala. Upravo suprotno, podrazumijeva sadnju 150 do 200 novih stabala!

Ulaz u hotel predviđen je sa istočne, "stražnje", u naravi gornje strane, po postojećoj cesti koja ide prema pročišćivaču te niti jedno vozilo i niti jedan parking neće biti vani, već u okviru 183 garažna mjesta. Dakle, neće biti novih vozila na Lungomareu, jer su, ponovimo, ulaz i kolni pristup hotelu predviđeni s istočne, "stražnje" strane.

Hotel Valkane

Ulaz u hotel bit će s istočne, "stražnje" strane

Visina hotela je 15 metara od razine ceste, odnosno ulaza, a ukupno, od dna kamenoloma, 27 metara.

Predviđeno je uklanjanje četiri metra visoke ograde s privatnih teniskih igrališta jer se u okviru ovog projekta otvara park dostupan građanima.

Kako ističu investitori, tvrtka Hotel Valkane d.o.o., inspiracija za arhitekte bio je spoj kamenoloma, kamena i zelenila.

Važno je naglasiti kako prema svim ovim podacima ne postoji strah od dodatnih prometnih gužvi ni samog prometa na Lungomareu, kao što nema straha ni od ograđivanja plaža niti bilo kakve uzurpacije javnog prostora, a još manje smanjenja zelenih površina, o čemu se naširoko i neargumentirano spekuliralo u javnosti.

Hotel Valkane

Puno govora i prigovora od strane protivnika projekta bilo je i na lift za koji se govorilo da bi trebao povezivati plažu i hotel, no sad se vidi da njega u projektu nema.

Detaljnim pregledom UPU-a postaje jasno da se radilo o liftu za osobe s invaliditetom koji bi povezao šetnicu i plažu a nikako hotel, a to je dio potencijalne gradske a ne privatne investicije.

Ideja o povezivanju s hotelom je potpuno promašena i investitor o njoj očito nikad nije ni razmišljao.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater