ČETVEROGODIŠNJI MANDAT

Dr. IRENI HRSTIĆ NOVI MANDAT NA ČELU PULSKE OPĆE BOLNICE: "Sada kada smo osigurali bolje uvjete rada, posvetit ću se dizanju kvalitete rada i međuljudskih odnosa"

| Autor: Duška PALIBRK
Dr. Irena Hrstić (Milivoj MIJOŠEK)

Doc.dr.sc. Ireni Hrstić povjeren je novi četverogodišnji mandat na čelu pulske Opće bolnice. Iako se šuškalo da su za funkciju ravnatelja bolnice zainteresirani još neki njezini kolege, na javni je natječaj pristigla samo njezina kandidatura.

Na čelo bolnice Irena Hrstić dolazi u srpnju 2013. kao sanacijska ravnateljica s trogodišnjim mandatom. Potom je na javnom natječaju 2016. izabrana za ravnateljicu pulske bolnice između dviju pristiglih molbi. Taj je mandat trajao do konca lipnja ove godine i sada joj je povjeren novi četverogodišnji mandat, do 2024. Prije ravnateljske funkcije, godinu i pol dana vodila je Službu za interne bolesti, kamo je došla sa zagrebačkog Rebra, odlučivši se vratiti u rodnu Pulu. Od 2015. paralelno vodi i ustanovu i zahtjevan projekt izgradnje nove bolnice.

- Prošli mandat je bio zahtjevan - izlazak iz sanacije, stabilizacija redovnog poslovanja, plus paralelna gradnja nove bolnice, defakto opseg posla za dvije paralelne uprave. Bilo je jako zahtjevno, ali, na sreću, došli smo do djelomičnog kraja. Gradnja bolnice nije završena, moramo do kraja izgurati i obnovu zgrade ginekologije, ali uspjeli smo se pozicionirati i doći na jednu lokaciju, da kompletna bolnica bude na jednoj adresi. Bilo je to turbulentno razdoblje, da bi na kraju priče došao još i COVID, kao šlag na kraju koji je još dodatno iziskivao reorganizaciju cijele bolnice. Kako je prošao COVID, tako je počelo preseljenje, u čemu smo intenzivno bili zadnjih šest mjeseci, kaže dr. Hrstić.

O planovima za novo mandatno razdoblje kaže da sada, kada su ipak osigurani bolji uvjeti rada u "nekompletno dovršenoj i skoro kompletno novoopremljenoj bolnici", želi se posvetiti dizanju kvalitete rada i međuljudskih odnosa.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum