PRVA ISTARSKA BEBA U 2019. GODINI

DOBRODOŠAO LUKA BURŠIĆ! Maleni Luka rođen u drugom satu nove godine


Luka, sin Martine i Ivana Buršića iz Vodnjana prvorođena je beba 2019. godine u rodilištu pulske Opće bolnice. Maleni Luka rođen je u 1:42 sata. Pri porodu je težio 3.090 grama, dugačak je bio 49 centimetra, a Apgar mu je bio 10/10. Dakle, idealna beba.

Porođajni tim činili su ginekologinja dr. Mirela Markanović-Mišan i dr. Branko Ambrozić, primalje na porodu bile su Danica Skitarelić i Magdalena Kurbatović, a dijete je po porođaju pregledala neonatologinja dr. Mirna Milevoj Ražem koja je kazala da su majka i dijete osjećaju dobro, zajedno su u sobi i majka ga doji.

Dar grada Pule i predsjednice

Prvorođenu bebu i njezine roditelje posjetila je danas delegacija Grada Pule na čelu s gradonačelniku Borisom Miletićem i pročelnikom Ureda Grada Aleksandrom Matićem koji su roditeljima čestitali, mami donijeli buket cvijeća, a bebu darivali velikim plišanim medvjedom i štednom knjižicom na kojoj je prigodan iznos od 2.019 kuna. Bolnica je roditeljima prvorođene bebe uručila čestitku i dar u ime predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Dežurni liječnik dr. Davor Zoričić kazao je kako je 2018. godine u rodilištu Opće bolnice Pula rodilo 1.359 žena (16 više nego u prethodnoj, 2017. godini) te je porođeno 1.373 novorođenčadi. Kazao je kako ga veseli što se svake godine u Puli rađa sve više djece i naglasio timski rad koji je vrlo bitan kako bi porod prošao u najboljem redu. S time se složio i gradonačelnik Miletić kazujući kako ga vesele pozitivni brojevi koje je čuo.

- Ovako lijepi trenuci obvezuju nas da učinimo sve kako bi omogućili što kvalitetniju predškolsku i školsku skrb za svu djecu. Iako trendovi u Hrvatskoj nisu pozitivni i pritišću nas demografski problemi raduje me što su Pula i Istra u plusu, malom ali ipak u plusu, kazao je Miletić pri jučerašnjem posjetu pulskom rodilištu.

Otac prisustvovao porodu

Mali je Luka rođen koji tjedan ranije - sa 36 tjedana i dva dana, no unatoč tome sve je prošlo u najboljem redu, doznali smo. Mladoj obitelji ovo je prvo dijete, a otac je bio cijelo vrijeme prisutan na porodu.

- Malo sam još uvijek u šoku ali najvažnije je da je sve prošlo u redu, kazala nam je mlada majka Martina dodajući kako joj je suprug bio velika potpora pri porodu pa je čak i prerezao pupčanu vrpcu.

Zanimljivo je da je s njom u sobi broj 4 trenutno smještena i Paola Arman iz Vižinade koja je svoju kćer Gabrijelu rodila 31. prosinca 2018., kao posljednju bebu u "staroj" godini. I one su se jučer već osjećale izvrsno, a bebica je dobila medvjedića na poklon. Inače, tijekom jučerašnjeg dana, do 17 sati, rođene su ukupno tri bebe i to sve dečkići.(B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of