POČELA OBNOVA OŠ TONE PERUŠKA

Do Uskrsa pulska škola dobiva novi krov

| Autor: Lara BAGAR
Osnovna škola Tone Puruška u skelama (Snimio Danilo Memedović)

Osnovna škola Tone Puruška u skelama (Snimio Danilo Memedović)


Žbuka se isprala i crjepovi su olabavili. S obzirom da je riječ o potencijalno opasnom stanju, od Grada smo tražili hitnu intervenciju u sanaciji krova koja košta 850 tisuća kuna, kaže ravnatelj Kristijan Cinkopan

Ovog tjedna počela je sanacija dotrajalog krovišta Osnovne škole Tone Peruška u centru grada. "Krov je u lošem stanju. Godine '89/'90 dignut je treći kat umjesto tavana. Kada smo analizirali što je napravljeno, ispalo je da krov nije izgrađen prema pravilima struke. Naime, žbuka kojom su crjepovi pričvršćeni se isprala pa su crjepovi olabavili. S obzirom da je riječ o potencijalno opasnom stanju, kako za učenike škole i učitelje, tako i za prolaznike, od Grada smo tražili hitnu intervenciju u sanaciji krova", rekao je ravnatelj škole, profesor Kristijan Cinkopan.

Projekt je izrađen protekle jeseni da bi se nakon javne nabave i odabranog izvođača nakon zimskih praznika krenulo u prijeko potrebnu sanaciju koja se nije mogla odgoditi do završetka ove školske godine. Vrijednost radova je oko 850 tisuća kuna, a izvođač Izo građenje konzalting, osječka tvrtka. Radovi bi trebali trajati 60 dana, no zbog školskih praznika i promjenjive situacije i radnih okolnosti uvjetovanih pandemijom, pretpostavlja se će se prolongirati. "Bit ćemo zadovoljni ako radovi budu gotovi do Uskrsa, mada vjerujem da će završiti i ranije ne bude li problema", nada se Cinkopan.

Osim krova koji potpada pod hitnu intervenciju, u planu je izgradnja potpuno nove sportske dvorane koja bi se nalazila na području vanjskog igrališta i domarove prostorije.  

-Dosad su zamijenjeni unutarnja školska vrata, vanjska stolarija i električne instalacije zajedno s rasvjetom, kompletno su sanirani sanitarni čvorovi te su izmijenjene podne obloge. Imamo "prirodno dobru situaciju" u školi, zadovoljno će Cinkopan, ravnatelj gradske škole s 324 učenika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter