Održan u pulskoj Areni

FOTO / DJEČJI KARNEVAL Mališani postali kišni oblaci, kravate, zubići, kuhari, anti-virus tim…

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Čak 54 skupine u 38 maškaranih grupa te ukupno 1.257 djece iz dječjih vrtića i osnovnih škola grada Pule i šire okolice predstavilo se defilirajući u zbilja maštovitim i kreativnim kostimima, dok se za animaciju pobrinula Zemlja zabave, a pjesmom se predstavila mlada talentirana pjevačica Zoe Šestan

 

Veselo, šareno, uz pjesmu, ples i zabavne sadržaje u Areni je danas ujutro organiziran 21. po redu Dječji karneval u organizaciji pulskog Društva Naša djeca te pod pokroviteljstvom Grada Pule i Arheološkog muzeja Istre.

Već od ranoga jutra mogle su se vidjeti šarene povorke mališana kako su pješke, ili autobusima išle do Arene gdje su im podijeljeni brojevi te su formirani defilei prema pristiglim prijavama.

Čak 54 skupine u 38 maškaranih grupa te ukupno 1.257 djece iz dječjih vrtića i osnovnih škola grada Pule i šire okolice predstavilo se defilirajući u zbilja maštovitim i kreativnim kostimima, dok se za animaciju pobrinula Zemlja zabave, a pjesmom se predstavila mlada talentirana pjevačica Zoe Šestan.

Veseli defile

Roditelji, bake, djedovi, veselo su fotografirali svoje najdraže, nestrpljivo iščekujući kada će se predstaviti defileom, a prekrasan gotovo proljetni sunčani dan doprinio je izvrsnom raspoloženju. Mnoga djeca mjesecima čekaju taj dan, da se predstave kao likovi iz mašte, omiljenih crtića, a saznali smo da mnogi nisu mogli spavati od uzbuđenja uoči karnevala.

Polaznici Dječjeg vrtića Kućica od licitra - Skupina Medvjedići za ovu su se prigodu "prerušili" u vlak prijateljstva, a Marcipani iz istoga vrtića postali su medvjedići. Skupina Sisplac iz ovoga vrtića bili su psi i mačke, dok su se u kišne oblake pretvorili mališani iz Obrta za čuvanje djece Šumska vila.

Tako mali, a već penzioneri, komentirali su uz smijeh nazočni masku DV Tittići, koji su se, naime, prerušili u penzionere, a vesela janjad bili su mališani iz Dječjeg vrtića "Marija Petković". Polaznici Topolina postali su ni manje ni više nego Mići guardiani de boška in Grega, a polaznici iz Dječjeg vrtića Slatki svijet Domaći iz Šume Striborove. Požar u šarenoj veseloj šumi utjelovili su polaznici Oblutka, a veseli zubići bili su mališani iz Veseljka. Što drugo negoli veseli pingvini, postala su djeca iz DV Pingvini, a kravate su postali polaznici Cipelića.

Skupina Balončići Dječjeg vrtića Pula - Ogranka Veli Vrh bili su harlekini, a skupina Pačići iz istoga vrtića pretvorila se upravo - u pačiće. Dugu su uprizorili Malci iz istoga vrtića, a štinjansku livadu djeca iz štinjanskog vrtića Dado.

Iz Osnovne škole Šijana učenici prvih "a" i "c" razreda pretvorili su se u pčelice, a petaši iz OŠ Stoja postali su Charlie i tvornica čokolade. Treći "b" razred OŠ Stoja bili su pak Mcdonaldsovi krumpirići.

Leptirići su postali dječica iz skupine Mravići i Pčelice Dječjeg vrtića Cvrčak, a hipi-sritna djeca bili su učenici trećeg "d" razreda Osnovne škole Kaštanjer. Strašila su bili mališani iz ližnjanskog Dječjeg vrtića Bubamara, a čak šest skupina djece iz Talijanske osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi" postali su faraoni.

Roboti i cvjetna fantazija

Špeža z dimbokega mora bili su Tići iz DV Dugin svijet, a smajlići su bili mališani iz Bambija. Ni manje ni više nego ogledala bili su mališani iz skupina Baltazari i Mravići iz vrtića Maslačak, a roboti bambini iz Dječjeg vrtića Rin Tin Tin Delfini, Titti, Calimero, Cip&Ciop i Mondo bimbo. Zvončići iz Malog svijeta bili su prava cvjetna fantazija, a u pingvine su se pretvorili Histrići. Sovice iz Dječjeg vrtića Pula postale su harmonike, a Zečići iz istoga vrtića bili su anđeli.

Tu se i kuhalo, gljive su naime bile Zvjezdice iz Dječjeg vrtića Zvončica, a Zvjezdice iz Dječjeg vrtića More iz Valbandona bili su kuhari. Pošto danas svijetom haraju virusi, djeca iz Dječjeg vrtića Vjeverica postali su ni manje ni više nego anti-virus tim, a medulinski špacakamini bili su mališani iz Dječjeg vrtića Medulin. Iz DV Šilja pretvorili su se u čudesnu šumu i njene čuvarice, iz Malog svijeta - Područnog odjela Latice - Skupina Suncokret bili su jež bez brageš, a Balončići iz Zvjezdica DV Pula bili su, primjereno, šareni baloni.

Dogradonačelnica Elena Puh Belci predala je ključeve Grada dječjem gradonačelniku Adrianu Beletiću, koji je također pozdravio maškarano mnoštvo uz svoje zamjenice Luciju i Emu. Za sve sudionike bile su osigurane krofne i boca vode. Organizatori karnevala su potom s maskiranim animatorima Zemlje zabave posjetili Školu za odgoj i obrazovanje i donirali razne igre (memori, puzzle, domino…).


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater