SAZNAJEMO

Dekovićev ulazak u pulsko Gradsko vijeće je upitan. PROBLEM JE U KOALICIJSKOM SPORAZUMU

| Autor: Marcello ROSANDA
Daniel Deković

Daniel Deković


Premda se jučer doimalo da je ulazak Daniela Dekovića, predsjednika pulskog IDS-a, u Gradsko vijeće na ispražnjeno mjesto Miodraga Čerine, koji napušta gradski parlamet iz zdravstvenih razloga, gotova stvar, možda ipak nije tako.

Naime, prema određenim neslužbenim informacijama, između koalicijskih partnera na nedavnim izborima za pulsko Gradsko vijeće, a radi se o IDS-u, Istarskim umirovljenicima i Zelenima, postoji formalni koalicijski sporazum po kojem na eventualno ispražnjeno mjesto ulazi prvi sljedeći na kandidacijskoj listi. Po logici koja proizlazi iz spomenutog koalicijskog sporazuma, u Vijeće bi, kao deveta po redu, morala ući pripadnica Zelenih Gordana Ferenčić, koja je inače već bila gradska vijećnica.

Deković je, pak, na istoj toj listi tek na 12. mjestu. Između njih dvoje nalaze se još predstavnica Istarskih umirovljenika Bruna Jovanović i IDS-ova Dunja Račić.

Jovanović nam je potvrdila da ju ulazak u Vijeće zasad ne zanima, dok je Račić poručila da o tim pitanjima odlučuju tijela njene stranke. Postavlja se, dakle, pitanje je li Dekovićeva izjava o sigurnom ulasku u Vijeće ipak preuranjena, budući da očito nije uzeo u obzir koalicijski sporazum po kojem ispada da Ferenčić ima prednost.

"Moja stranka će zasigurno inzistirati na poštivanju koalicijskog sporazuma po kojem bih ja trebala ući u Vijeće. Uvijek smo imali dobru suradnju s IDS-om. No, do sada nam nitko još nije pristupio i nismo imali zajednički dogovor. Činjenica je da smo potpisali sporazum, da je u Vijeće ušlo prvih osam, te da sam ja bila deveta. Inače, moja stranka ima još jednog člana na kandidacijskoj listi na 19. mjestu. Postoji zakon i postoji naš potpisani sporazum koji se mora poštovati, pa ne znam na temelju čega je gospodin Deković zaključio da ulazi u Vijeće", poručila je Ferenčić.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of