+Resilient

Dani društvenog poduzetništva i društvenog inoviranja u Istri: Kako pokrenuti društveno poduzeće za recikliranje plastike

| Autor: Glas Istre
Dani društvenog poduzetništva i društvenog inoviranja

Dani društvenog poduzetništva i društvenog inoviranja


Jučer su u Puli Dani društvenog poduzetništva i društvenog inoviranja u Istri otvoreni predstavljanjem projekta +Resilient, čiji je rezultat i Regionalni centar za razvoj društvenih inovacija "ReCeD'Istria". U panelu su o društvenom poduzetništvu i inovacijama za razvoj lokalne zajednice govorili Lana Lovašić, konzultantica za društvene inovacije, izv.prof.dr.sc. Kristina Afrić Rakitovac, Kristian Korunić, poslovni konzultant, i Vjeran Piršić, predsjednik udruge Eko Kvarner.

Ograničeni resursi

Jučer je završen i proces postavljanja okvira za mjerenje društvenog učinka pod vodstvom Darka Ciglara iz ACT grupe, a među sudionicima je bila i Sonja Grozić-Živolić, županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb. Ciglar je istaknuo da svi moramo izaći iz pozicije "shareholdera" i staviti se u poziciju "stakeholdera", jer bez toga nema učinka, niti pravilnog korištenja ljudskih, financijskih i drugih resursa kojih će biti sve manje. Grozić-Živolić istaknula je da je sudjelovanje u edukaciji mjerenja i upravljanja društvenim utjecajem dio njezine profesionalne odgovornosti. Naime, sustav radi 24 sata i 365 dana u godini donose se odluke koje se odražavaju na živote pojedinaca i cijele zajednice. Zato metodologija mjerenja i upravljanja društvenim učinkom treba biti utkana u organizacijske procese, zaključeno je.

Interaktivna radionica "Društvenim inoviranjem do zajedničkih rješenja lokalnih problema: recikliranje, prilika za poduzetništvo i stvaranje novih vrijednosti", koju su moderirali Vjeran Piršić, Lana Lovasić i Helga Možé, počela je olujom mozgova na temu potencijala u Puli i Istri - infrastrukturnih, ljudskih, tehnoloških i ostalih potrebnih za pokretanje društvenog poduzeća za recikliranje plastike. Stiglo se do ostvarive ideje spremne za daljnju razradu.

Mladi i turizam

Dani društvenog poduzetništva i inoviranja danas se nastavljaju u Bujama na temu "Djeca i mladi", u Pučkom otvorenom učilištu (vijećnica, 1.kat) od 13 do 15 sati, što je satnica i za sljedeće radionice po Istri. U Poreču su u utorak, 21. rujna, kada se radionica "Gospodarstvo i poduzetništvo" odvija u Gradskoj vijećnici. U Rovinju će tema biti "Mladi", 22. rujna u Zajednici Talijana, a u Labinu "Turizam i storytelling" 27. rujna u Gradskoj knjižnici.

Broj sudionika je ograničen pa su prijave obvezne na https://forms.gle/SNzMJ45jGingMmyY9. Organizatori Dana su JU Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini