RADOVI PRI KRAJU

PULA: Danas se za promet otvara novoizgrađeni rotor na raskrižju Valturske, Japodske i Ulice Jurja Žakna

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
(D. MEMEDOVIĆ)

Danas je pušteno u promet novo kružno raskrižje na Valturskoj, ali pod privremenom regulacijom do ishodovanja uporabne dozvole. Sljedećeg tjedna, javljaju iz Grada, još će na dva dana privremeno biti zatvorena novoizgrađena cesta koja povezuje Valtursku s Japodskom i Bože Gumpca, da bi izvođač radova, pulska Cesta o vlastitom trošku zamijenila završni habajući sloj asfalta, "za koji su provedenim kontrolnim ispitivanjima utvrđena određena odstupanja u odnosu na propisanu kvalitetu".

Nakon tog popravka, sljedećeg tjedna slijedi puštanje u promet i te dionice vezane za Japodsku, također pod privremenom regulacijom, "sve do ishodovanja uporabne dozvole za oba zahvata, što se planira u narednom kratkom periodu", poručuju iz Grada, uz zahvalu građanima na strpljenju za vrijeme odvijanja radova.

Gradnja kružnog toka na križanju Valturske, Japodske i Jurja Žakna počela je koncem studenog prošle godine, a paralelno s time izgrađen je i proboj, spomenuta nova prometnica. Pritom se, poručuju iz gradske uprave, promet regulirao tako da u što manjoj mjeri utječe na život okolnih stanovnika, a u svakoj fazi radova puštani su u promet povremeno i privremeno te pod posebnim uvjetima određeni dijelovi cesta u zoni gradilišta.

- Investiciju, koja je procijenjena od iznimne važnosti za prvenstveno sigurno a potom i funkcionalno odvijanje prometa u tom dijelu grada, izvodi društvo Cesta, a ukupna ugovorena vrijednost predmetnih gradnji temeljem provedene javne nabave iznosi 6,74 milijuna kuna bez PDV-a, što obuhvaća izgradnju kolnih i pješačkih površina, izgradnju oborinske odvodnje, javne rasvjete, elektroničke kabelske kanalizacije te izmještanje postojećih instalacija HEP-a i Vodovoda, navode iz Odsjeka za informiranje Grada Pula.

Podsjetimo da je protekle zime i proljeća uz Valtursku, jednu od najfrekventnijih gradskih pravaca, građen i novi rotor na još jednoj gradskoj žili kucavici - Rizzijevoj ulici na Vidikovcu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of