FOOD IN MOTION

Danas se otvara festival za sve ljubitelje dobre hrane, gostuju i vrhunski kuhari: SUSHI, JAPANSKA JUHA I SVJETSKA KUHINJA U TITOVOM PARKU

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Popularni street food festival održavat će se svakodnevno od 16 do 2 sata kao off program Pula film festivala sve do 21. srpnja

 

Drugo izdanje popularnog street food festivala Food in motion otvara se danas u 16 sati u Titovom parku, kao off program Pula film festivala, i trajat će svakodnevno od 16 do 2 sata sve do nedjelje, 21. srpnja. Ove će godine u kućicama i food kamionu delicije pripremati devet street food majstora iz Hrvatske, Slovenije i Italije, među njima Gastro klub Pula, Sticky fingers, porečka pivovara Bura Brew i Havana Little Corner Cocktails bar, najavljuje organizator Tomislav Pranjić.

- Za razliku od lani, ove godine bit će šarolika ponuda. Gastro klub pripremat će japansku hranu, sushi, gua bao i druga jela uz koja će se nuditi popularni sake, rakija od riže. Zagrebački BBQ Hot Yard svaki će dan pripremati sporo kuhana jela tipična za pojedinu zemlju: Meksiko, Australiju, Grčku, Italiju, Brazil, Afriku…Gastro kuhača iz Zagreba ponudit će meso mangulice, jedne od najcjenjenijih vrsta svinjetine na svijetu, a bit će tu i burgera, najavljuje Pranjić. Posjetitelji će moći uživati i u american street foodu, maštovitim i ukusnim jelima s roštilja, street food verziji nekih tradicionalnih jela, te palačinkama na sto i jedan način.

Street food sinonim je za ukusna i originalna jela temeljena na lokalnim namirnicama i znanju pravih majstora kuhinje. Dragan Jovanović iz Gastro kluba kaže da će jedini kuhati juhu "na plus 40".

- Bit će to japanska juha od šupljih goveđih i svinjskih kostiju koja se kuha s japanskim rezancima, jajetom, algama, korjenastim povrćem. To je rijetka juha koja se jede štapićima, koja se srče. Što se jače srče, znači da je bolja. Imat ćemo i gua bao, pecivo kuhano na pari, punjeno fermentiranim povrćem. U subotu, 20. srpnja, naš gost David Skoko skuhat će jelo iznenađenja. Desert, sake cherry s trešnjama, višnjama i sakeom pripremit će vrhunska ruska slastičarka Ana Tikulin Fedorova. Ubacit ćemo svjetsku street food kuhinju, poput tajlandske, najavljuje Jovanović. Japanska juha koštat će 60 kuna, a ostala jela bit će jeftinija. Sushi i gua bao stajat će 50, a slastice 30-ak kuna.

Pranjić veli da je cilj festivala poručiti da street food nije junk food i da postoji velika razlika između fast i street fooda. Kaže da je lani odaziv građana i turista bio vrhunski. Dnevno je festival posjećivalo oko tri tisuće ljudi, a jednak broj ljudi očekuje se i ove godine. Nakon dobrog jela, gosti će moći uživati u Groovoteci, glazbenom programu uz nastup DJ-eva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter