KUTIJA NA GLAVU

Danas je centrom Pule prošetala žena ovako odjevena. SAZNAJEMO O ČEMU SE RADI

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Performans i izložba Slavice Marin (snimio D. MARUŠIĆ ČIČI)

Performans i izložba Slavice Marin (snimio D. MARUŠIĆ ČIČI)


U Galeriji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre u Zagrebačkoj ulici broj 4 u Puli otvorena je izložba/performans poznate umjetnice Slavice Marin "Lakše se diše".

- Ovom izložbom započinjemo novu izlagačku sezonu u ovoj galeriji. Prošle godine smo, unatoč pandemiji, uspjeli ostvariti i nekoliko kolektivnih projekata, a drago nam je da je za otvorenje sezone s nama Slavica Marin, koja je vrlo angažirana i po pitanju ekologije, rekao je na otvorenju Milan Marin, predsjednik HDLU-a Istre.

Slavica Marin je potom "odjevena" u sasvim posebnu "modnu kombinaciju" - predimenzioniranu šupljikavu "kutiju" - izašla iz galerije, te prošetala Zagrebačkom ulicom i vratila se do galerije, a time je i izložba otvorena.

Performans i izložba Slavice Marin (snimio D. MARUŠIĆ ČIČI)

Slavica Marin bez kutije

Slavica Marin rođena je u Banja Luci. Od 1980. živi i radi u Umagu. Diplomirala je povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Ljubljani. Vlasnica je i voditeljica Galerije "Marin" te članica HDLU-a lstre. Kroz svoj je umjetnički rad već niz godina poznata likovnoj publici u Hrvatskoj i inozemstvu. Realizirala je niz slika, skulptura, objekata, instalacija i performansa koje je predstavila na više samostalnih i skupnih izložbi. Nagrađivana je nekoliko puta. Sudjelovala je u radu nekoliko likovnih kolonija, festivala i art-rezidencija. Kroz svoj rad, bilo u kojem mediju se izražava (performansi, skulpture, slike, objekti, instalacije) govori o gorućim problemima suvremenog društva, ekologiji i konzumerizmu te neskladu prirode i društva.

Godine 2017. osnovala je Park skulptura na odlagalištu smeća, gradskom deponiju Grada Umaga.

Njena pulska izložba može se pogledati do 24. veljače od ponedjeljka do petka, izuzev blagdana, od 9 do 15 sati uz sve epidemiološke mjere.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of