NAJNOVIJE


Nije optimističan

Damir Kajin: Plan restrukturiranja Uljanika je GLUPOST NA KVADRAT


"Prvi plan restrukturiranja Uljanika na koji je Europska unija imala 75 primjedbi bio je glupost, ali ovaj drugi plan je to isto, ali na kvadrat. Bilo bi vrijeme da se takvi dokumenti objave u cijelosti kako javnost ne bi imala razloge za spekulacije, poručio je bivši saborski zastupnik i aktualni buzetski gradski vijećnik Damir Kajin na konferenciji za novinare u Buzetu.

Kajin je uvjeren da drugi plan vodi gašenju Uljanika za tri ili četiri godine, a da do tada na mjestu Arsenala u Puli neće više ostati ni kamen.

- Ukoliko država pristane na ono što Uprava traži, za Uljanik će joj trebati više od 1 posto bruto društvenog proizvoda, oko 6,5 milijardi kuna. Samo za 2018. godinu Uljanik je samo od države dobio oko 820 milijuna kuna, znači 96 milijuna eura, 715 milijuna kuna bilo je prvo jamstvo, 94 milijuna kuna Uljanik je dobio od Končara, dobio je oko 25 milijuna kuna prodajom dionica "Viktora Lenca" i oko 100 milijuna kuna za dvije plaće, u srpnju i kolovozu. Do jučer se pričalo da će po osnovu jamstva hrvatskoj Vladi u 2018. godini dospjeti nekih 70 milijuna eura ili petsto milijuna kuna. Već danas se spekulira da bi do konca godine hrvatskoj Vladi na naplatu moglo dospjeti 300 milijuna eura jamstva, odnosno više od 2,2 milijarde kuna, naveo je Kajin.

Budućnost Uljanika svakim je danom sve neizvjesnija, smatra Kajin.

- Izgleda da se ide u pravcu spašavanja 3. maja i da bi se Uljanik vrlo lako mogao naći u situaciji da ga netko pusti niz vodu. Za ovu agoniju ponajviše su krivi Uprava, lokalna samouprava u tom trokutu i pisani mediji koji su trbuhozborci lokalne politike i nekih strateških partnera, uvjeren je Kajin. (G. Č. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam