ZAMJENA ZA OUTLOOK I DIMENSIONS

ČUVENI FESTIVAL TOMORROWLAND U PULI? Direktor TZ Istre Denis Ivošević kaže da je optimist…

| Autor: Chiara BILIĆ

Festivali Outlook i Dimensions su otišli iz Pule prema Šibeniku, ali u Pulu bi mogla doći verzija možda i najvećeg glazbenog festivala današnjice - Tomorrowlanda.

O toj mogućnosti prvi je pisao Glas Istre prije dva mjeseca, a sada je priču potvrdio direktor Turističke zajednice Istre Denis Ivošević.

Ivošević je za Glas Istre rekao da je optimističan po pitanju dolaska Tomorrowlanda u Pulu, no to još uvijek nije definitivna potvrda da će taj svjetski spektakl doći u najveći grad na poluotoku. U svakom slučaju, kad bi se to dogodilo, Pula bi se našla na karti najatraktivnijih festivalskih destinacija.

Ivošević je dodao da će u Pulu sigurno stići neki festival, Tomorrowland ili nešto drugo.

Tomorrowland je najveći i najpoznatiji festival dance i techno glazbe. Prvo izdanje održano je 2005. u belgijskom mjestu Boomu nedaleko Antwerpena, gdje se tradicionalno održava posljednjeg vikenda u srpnju. Prije dvije godine festival je posjetilo čak 400.000 ljudi, a privlačnim ga čine mega pozornice i njihova vizualno-svjetlosna raskoš.

Često na top listi deset najboljih svjetskih festivala prvo mjesto zauzima upravo Tomorrowland - od desetog do prvog nižu se tako teksaški Austin City Limits, britanski Glastonbury, brazilski Rock in Rio, čikaški Lollapalooza, Burning Man (Black Rock Desert, Nevada), mančesterski Bonnaroo, Electric Daisy Carnival u Los Angelesu, kalifornijska Coachella, Ultra Music Festival u Miamiju te na prvom mjestu belgijski Tomorrowland, koji svoje verzije ima i u drugim državama, a jedna od verzija trebala bi biti i ova u Puli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini