IZBOR ZA TITULU "KRALJICA HRVATSKE"

Četrnaest ljepotica u Gradskoj palači Rovinj


U povodu skorašnjeg natjecanja za titulu "Kraljica Hrvatske", koje će najavljuje za 5. prosinca u rovinjskom hotelu Lone, jučer je u Gradskoj palači Rovinj održan prijem za četrnaest finalistica, od kojih će samo jedna, ona najsretnija biti ovjenčana lentom i krunom.

Djevojke je, uz direktoricu Turističke zajednice grada Rovinja Odete Sapač, ujedno i predsjednicu ocjenjivačke komisije izbora "Kraljica Hrvatske", primio i pozdravio prvi čovjek Rovinja, gradonačelnik Marko Paliaga, koji im je zaželio ugodan boravak u gradu svete Eufemije i dobar plasman na završnom natjecanju.

U kontekstu odlične posjećenosti, gradonačelnik Paliaga spomenuo je i podatak prema kojem Rovinj ove godine sigurno grabi k svom četiri milijuntom noćenju, dodajući i da ga posebnim gradom čine i brojne zanimljive manifestacije i događaji, koja ga dodatno (ako je to i moguće) svrstavaju na vrh liste najpoželjnijih turističkih i inih destinacija u zemlji.

Direktorica Turističke zajednice Odete Sapač djevojkama je prenijela prošlogodišnje iskustvo s izbora Kraljice Hrvatske, čiji je domaćin također bio Rovinj i hotel Lone, a ona sama u ulozi predsjednice ocjenjivačke komisije.

- Uživajte u trenutku. Budite mlade, razigrane, bezbrižne. Kroz život radite na poticanju vaših vrlina, i učinite sve da smanjite i stišate mane. Budite svoje, i upamtite kako je izgled, u odnosu na osobnost, u drugom planu i nije presudan u izboru one najljepše među ljepoticama.

Dodajmo i da je svih četrnaest djevojaka od jučer u trodnevnom posjetu Rovinju, a svoj boravak u maistrinom Amarinu koriste za upoznavanje s Gradom, ali i pripreme za skorašnji izbor. Konkretno, na radionicama se uče savladavanju potrebitih vještina - od vježbi koreografije preko znalačkog poziranja i snimanja fotografija i editorijala, a zajedno sudjeluju i u snimanju atraktivnog kataloga "Razglednice iz Rovinja".

Kao i do sada, jubilarni 25. po redu izbor "Kraljica Hrvatske" organizira brend "Kraljica Hrvatske" na čelu s direktoricom Natalijom Brkić, uz pokroviteljstvo Grada Rovinja i njegove Turističke zajednice te hotelijersko-ugostiteljske kuće Maistra.

Paula Tandara: Imam život kakav sam htjela

Među ovogodišnjim finalisticima nalazila se i aktualna Kraljica Hrvatske, Zagrepčanka Paula Tandara, koju smo pitali o njenim iskustvima nakon izbora, odnosno ima li kakav savjet za svoju nasljednicu.

- Osobno, nakon izbora za Kraljicu Hrvatske meni je počeo život kakav sam htjela. Prvenstveno tu mislim na putovanja, fotografiranja, snimanja i revije koje obožavam nositi. Iako sam maturantica i svakako želim upisati kineziološki fakultet, ovim sam si izborom otvorila nova vrata kroz koja ću, uz fakultetske obveze, nastaviti sretno i zadovoljno kročiti, rekla je simpatična Paula, dajući savjet djevojkama da ostanu prirodne i opuštene jer, kako kaže, izgled je manje bitan od životne pozitive i energije. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter