na verudi

Centar za tehničke aktivnosti: LJETNE RADIONICE ZA OSNOVCE

| Autor: Glas Istre
Centar za tehničke aktivnosti Veruda

Centar za tehničke aktivnosti Veruda


I ove godine za vrijeme ljetnih praznika u Zajednici tehničke kulture, konkretno u njihovom Centru za tehničke aktivnosti "Veruda", koji se nalazi na Trgu kralja Tomislava, za učenike osnovne škole s područja grada Pule pripremili su ljetne hobby tehničke radionice. Namijenjene su djeci koja osim kupanja, igre i odmora žele naučiti nešto novo, otkriti svoje interese i stvaralačke mogućnosti. Radionice će se održavati od 27. lipnja do 8. srpnja, ponedjeljkom, srijedom i petkom u prijepodnevnim satima, od 9 do 10.30 te od 10.30 do podneva. Prijaviti se treba do 20. lipnja na telefon 223-171 ili mail ztk-pula@pu.t-com.hr.

Radionica Mali znanstvenici - hokus-pokus eksperiment namijenjena je učenicima nižih razreda osnovne škole, od 1. do 4. razreda. Za polaznike od 2. do 4. razreda je radionica informatike Izvan okvira na kojoj će učiti izradu web stranice. Na radionici Baština u tehničkoj kulturi bavit će se tradicijskim barkama, a mogu se prijaviti petaši i šestaši. Učenicima od 5. do 7. razreda na raspolaganju je automodelarstvo, a za sve starije osnovce, računajući i osmaše, radionica Slikaj digićem i dronom.

- Radionice su poticajne, razvijaju kreativnost, maštu i motoriku, a polaznici stječu znanja i vještine iz različitih područja tehničke kulture. Sve su radionice prilagođene dobi i interesima djece, a radi se u grupama od maksimalno desetero učenika. Sve će izrađene predmete polaznici ponijeti doma. Voditelji radionica su iskusni učitelji tehničke kulture i profesori koji godinama sudjeluju u programima izvannastavnih aktivnosti tehničke kulture te su mentori učenicima na natjecanjima mladih tehničara, kaže voditeljica Centra na Verudi Jasna Verk.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater