HRT Imenovan urednik najstarijeg istarskog radija

BRUNO KRAJCAR IMENOVAN GLAVNIM UREDNIKOM Radio Pule na mandat od pet godina


Nakon što je od srpnja 2016. obnašao dužnost glavnog urednika, Bruno Krajcar imenovan je glavnim urednikom Radio Pule na mandat od 5 godina, počevši od 1. prosinca 2018. Ovaj akademski glazbenik poznat široj javnosti kao skladatelj i kantautor po struci je magistar muzike, višestruki dobitnik Porina te drugih brojnih strukovnih nagrada i priznanja.

Bruno Krajcar na Radio Puli je počeo raditi kao vanjski suradnik na poziv Renata Pernića 1991., koji ga je krajem 80-ih zamijetio na jednom koncertu glazbene škole na kojem je Bruno kao srednjoškolac već izvodio svoje skladbe temeljene na istarskoj ljestvici. Kao vanjski suradnik na radiju počinje djelovati nakon odsluženja vojnog roka krajem 1991. godine gdje honorarno surađuje narednih sedam godina, kada 1998. stupa u stalni radni odnos. U međuvremenu je radio i kao profesor klavira na glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova od 1995. do 1998.

Na radiju djeluje kao glazbeni urednik, voditelj, novinar i producent. Uređuje, vodi i pokreće različite emisije, a posebice radi na popularizaciji i valorizaciji istarske tradicijske glazbe, običaja, čakavštine te različitih područja kulture, umjetnosti, vinarstva i gastronomije.

Radio Pula je radijska postaja koja se prvi put oglasila 31.XII.1960. i prva je radijska postaja u Istri iz koje je emitiran program na hrvatskom jeziku. Prvi urednik bio je Vjenceslav Edo Cenčić, koji je s nekoliko entuzijasta i pulskih novinara pokrenuo emitiranje u skromnim tehničkim uvjetima na tavanu osnovne škole na Monte Zaru. Radio Pula se 1963. udružila s Glasom Istre, a 1966. ulazi u sastav Radio Zagreba te je postala jednim od šest centara Hrvatskoga radija, odnosno Hrvatske radiotelevizije. Nakon što su u Hrvatskoj uspostavljene županije, dobila je status županijskoga radija koji se čuje sve do Zadra, Jastrebarskog i Kranja, te je putem streaminga dostupna u cijelom svijetu, a posebno je rado sluša istarska dijaspora. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter