IRENA HRSTIĆ

BROJ ZARAŽENIH U ISTRI RASTE. Ravnateljica pulske bolnice objasnila koliko pacijenata oni mogu primiti i koji je plan B, ako bolnica bude pretrpana. Dva su kritično važna uvjeta koji moraju biti ispunjeni da sve bude kako treba

| Autor: Glas Istre

Ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić naglasila je na današnjoj pressici da broj oboljelih od koronavirusa u Istri sada značajno raste i da se u kratkom roku on povećao za duplo. To je i povećani pritisak na pulsku bolnicu, ali kako ističe ravnateljica, oni su spremni - uz dva uvjeta - da im ljudi ne počnu pobolijevati i da imaju dovoljno opreme.

"Naša organizacija je neupitna. Dobar znak je da nemamo zarazu među nešim osobljem, ali s obzirom da rast, ne znam koliko ćemo tako izdržati", rekla je Hrstić.

Objasnila je da bolnica ukupno može primiti oko 200 pacijenata zaraženih koronavirusom, što bi, kako je naglasila, prema iskustvima i razvoju virusa u drugim zemljama, trebalo biti dovoljno. Naime, kako bude rastao broj pacijenata rast će i broj onih koji su ozdravili i izašli iz bolnice.

"Ali imamo plan B, a to su pridruženi objekti za osobe koje su zaražene a nemaju simptome. Najvažnije je da imamo zdrav kadar i dovoljno opreme", rekla je Hrstić.    


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom