SUBOTNJA ŠETNJA GRADOM

BOŽIĆNI DUH U GRADU: Postavljene kućice, jelke i ukrasi, a krenuo i vlakić  

Prihvatilište za beskućnike otvara kućicu pod imenom Adventska bajka u kojoj se nude vjenčići

| Autor: Ružica KORACA
Od jutros pulom vozi adventski vlakić (Snimio Duško Marušić Čiči)

Od jutros pulom vozi adventski vlakić (Snimio Duško Marušić Čiči)


 Jutarnja šetnja gradom potaknula je u nama božićni duh. Sve se sprema za večerašnje svečano otvaranje manifestacije "Advent u Puli", pod strogim epidemiološkim mjerama. Zvjezdano nebo, ali ne ono Kantovo bit će iznad ulice Sergijavaca, uz prigodnu glazbu na Portarati. Tu je i gastronomska ponuda.

- Našu kućicu na Portarati ne želite zaobići. Konoba Danijela nudit će kapuz, kobasice, njoke, fuže, ma sve domaće proizvode. Dođite i probajte, kazao je Danijel Britvić u ime Domaće kužine iz Betige.Adventska kućica na Portarati

Ponude hrane doista ima. Možemo garantirati da će ova godina biti najbolja do sada.

Istaknimo hvalevrijednu inicijativu koja je tradicionalno na pulskim Giardinima i nikako je ne želite zaobići. Riječ je o kućici u kojoj svoje proizvode izlažu korisnici prihvatilišta za beskućnike pulskog Crvenog križa. 

- Prihvatilište za beskućnike otvara kućicu pod imenom Adventska bajka. Bajka zbog toga jer su korisnici prihvatilišta i dnevnog boravka marljivo u kreativnoj radionici izrađivali proizvode za advent kao što su vjenčići. Proizvodi nemaju cijenu već se za njih daju donacije koje isključivo idu u humanitarne svrhe, a to su potrepštine i darovi za naše korisnike. Mi smo sretnici koji imamo krov nad glavom dok neki za ove blagdane imaju samo nas i našu dobru volju, empatiju. Možemo im barem malo uveseliti njihov tmuran život. Hvala što ćete proći i malo pohvaliti naše radove i podijeliti osmjeh s nama, kazala nam je Jana Milin Herceg djelatnica pulskog prihvatilišta dok je dekorirala kućicu koju prvo trebate posjetiti ovog Adventa u Puli.

Nakon toga ako ste bili dovoljno dobri provezite se vlakićem u kojem će vas dočekati simpatični šofer. Vozači nemojte gubiti živce jer vlakić sporije vozi, uživajte i vi s njime.

Leda na klizalištu se još priprema, ali nadajmo se da će se zalediti što prije jer su djeca naoštrila klizaljke.Ilustracija

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of