MISLE DA SU NERANJIVI

BEZOSJEĆAJNA MLADEŽ U PULSKIM AUTOBUSIMA Svjedočanstvo šokirane Puljanke: "Skidaju maske čim sjednu i izruguju se s ostalim putnicima"

| Autor: Glas Istre

Kako se ponašaju djeca u pulskim autobusima vezano za koronavirus i mjere zaštite od te bolesti? Poznato je da se mladi osjećaju neranjivo od ove bolesti, koja je mnogo opasnija po starije ljude. Ponekad to zna dovesti do bezosjećajnosti mladih prema starijima.

U tom smislu dobili smo dopis čitateljice iz Pule koja je željela ostati anonimna jer, kako kaže, ne želi neugodnosti.

"Ponukana na TV viđenim razgovorom s inspektorom civilne zaštite iz Zadra o problemima u javnom gradskom prijevozu nakon početka školske godine, imam se potrebu javiti.

Svakodnevno koristim pulski javni gradski prijevoz na liniji za Vidikovac, u oba smjera. Tom linijom putuju srednjoškolci do Ekonomske škole i dijela Tehničke na Vidikovcu. Pri ulasku u autobus su prisiljeni na licu imati masku, no odmah po zauzimanju svojih mjesta maske skidaju, s njima se izruguju kao i s ostalim putnicima koji masku uredno nose čitavo vrijeme vožnje. Njima je to sve dobra razbibriga tijekom putovanja, no ostalim putnicima niti je zanimljivo, niti sigurno, jer su svjesni situacije oko širenja koronavirusa. Vozač je tu nemoćan jer nije u situaciji kontrolirati ponašanje pojedinaca tijekom vožnje, a ostali putnici se ne usude reagirati jer se pretežno radi o radnicama, umirovljenicima, domaćicama... ljudima koji su prisiljeni koristiti javni prijevoz i ne žele probleme", piše naša čitateljica, dodavši da je u četvrtak oko 8 sati ujutro, uzduž Radićeve ulice, svjedočila vrlo ružnoj, vulgarnoj verbalnoj reakciji trojice 15-16-godišnjaka prema starijoj ženi koja je pristojno prigovorila zbog nenošenja maske, nedržanja razmaka i guranja ostalih putnika.

"Jasno mi je da se po ovom vrlo malo može učiniti, nitko ne može držati pod kontrolom sve putnike na svim gradskim linijama. Ali možda bi javno iznošenje problema putem medija moglo malo pomoći da bar neki prosvjetni djelatnik ili roditelj apelira na ovaj dio populacije koji je najmanje ranjiv po pitanju bolesti, ali i najopasniji po pitanju širenja zaraze", zaključila je.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of