Ambiciozne najave 

ATRAKTIVNO ZDANJE U CENTRU PULE: Investitor ima velike planove za zapuštenu robnu kuću u koju ulaže čak 130 milijuna kuna! OTKRIVAMO ŠTO ĆE SE ONDJE OTVORITI

Pula je trenutno grad s najvećim razvojnim potencijalom u Hrvatskoj. To govore brojke, ovogodišnja sezona. U robnu kuću smjestit će se trgovine svjetskih grupacija koje ne posluju u Puli, a dat ćemo priliku i domaćem dizajnu, kaže voditelj projekta Predrag Đorđević * Projekt je izradio zagrebački arhitekt Dražen Plevko

| Autor: Lara BAGAR
Robna kuća

Robna kuća


Ako je suditi prema ambicioznim najavama i planovima, Pula bi umjesto derutne robne kuće u središtu grada mogla dobiti još jedan trgovački centar - Pula Mall. Sablasno, godinama devastirano i zapušteno, nekad atraktivno zdanje u centru, tik uz zelenu tržnicu, moglo bi uskoro vratiti stari sjaj u novom, još boljem izdanju. Najavio je to na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Filip Zoričić, rekavši da će se ovaj veliki projekt uskoro početi realizirati. On se na Vijeću dotaknuo same tržnice, rekavši da ona ne izgleda dobro, a imamo najljepšu secesijsku zgradu Tržnice na Mediteranu, koja datira s početka 20. stoljeća. Želja je gradske uprave da i zgrada merkata saživi u popodnevnim satima po uzoru na Firenzu pa je planiraju revitalizirati dodatnom gastro ponudom i sadržajem.

Parkiralište sa 150 mjesta

Zoričić je istaknuo potrebu uređenja lokacija s obje strane merkata, te u tom kontekstu spomenuo i robnu kuću.

- Razgovarat ćemo s poslodavcima, napravit ćemo plan i vidjeti kako riješiti izgled i stanje na našoj glavnoj tržnici, a da to paralelno prati i obnova robne kuće, rekao je Zoričić. U razgovoru s predstavnikom vlasnika dogovorili su da se već u studenom očisti okoliš, a robna bi kuća, po njegovim riječima, dobila ne samo parkiralište, nego i slow food restoran, dvije trgovine poznatih marki i kabaret. "To je jedinstven prostor, trbuh grada koji mora ljepše izgledati nego što je danas", izjavio je.

Potvrdio nam je to u telefonskom razgovoru i Predrag Đorđević, voditelj projekta koji je kazao da je zdanje u vlasništvu luksemburškog projektnog društva Istria Real Estate, a ono je pak u vlasništvu britanskog York Capitala. Đorđević je vrlo optimističan kad je riječ o realizaciji ovog ambicioznog projekta. Bude li sve teklo prema planu, bit će to dio urbane obnove grada kojom bi se, prema zamisli pulskog gradonačelnika, trebao konačno vratiti život u zaboravljeni centar.

Robna kuća

Naš sugovornik potvrđuje da će u podrumu robne kuće biti parkiralište sa 150 mjesta, a na gornjim etažama trgovine i kabaret. Dostavio nam je i vizualizaciju budućeg, obnovljenog zdanja koje je već i dobilo ime - Pula Mall. Riječ je o, veli, projektu u koji će se uložiti čak 130 milijuna kuna!

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini