SJEDNICA PULSKOG VIJEĆA

AKTUALNI SAT: Zoričića nema. Direktor Pulaprometa vapi za vozačima i novcem za nove linije. Anja Ademi pojasnila što se događa s "vinskim gradom" i zašto je nestao prvi natječaj

| Autor: Glas Istre
Anja Ademi (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

Anja Ademi (snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


Pulaprometu nedostaje vozača, potvrdio je na današnjem aktualnom satu pulskog Vijeća novi direktor te tvrtke Tomislav Josipović.

"Nemamo dovoljan broj vozača da bi se vratili na linije iz 2019. Aktivirali smo se po tom pitanju, tražimo nove vozače. Do sada se čekalo da dođu sami, ali mi smo ti koji se moraju potruditi da dođu", rekao je Josipović i požalio se da je Pulapromet predzadnji u gradu po plaćama.

Dodao je da su u tijeku pregovori sa sindikatima oko većih plaća.

"Nadam se da ćemo ih onda lakše naći i sustav dignuti na viši nivo", rekao je Josipović, koji je na pitanje vijećnika NL Filipa Zoričića, Dušanka Babića, govorio i o malom broju linija, ali i upozorio da za nove linije i češće polaske nije dovoljno samo imati vozače, nego i sufinanciranje tih linija, s obzirom da one same po sebi nisu profitabilne.

Josipović je govorio i o idejama za modernizaciju, kao što je plaćanje vožnji putem poruka i GPS usluzi s kojom bi se točno znalo gdje se nalaze autobusi i kada stižu na stanice, ali iz njegovog izlaganja moglo se zaključiti da je to tek u povojima.

Daniel Deković se bavio Kaštijunom te ga je zanimalo gdje ćemo sa smećem.

Na sjednici nema gradonačelnika Filipa Zoričića, koji je u Zagrebu gdje traži pomoć upravo oko Kaštijuna.

Anja Ademi je pojasnila da daju sve od sebe da se problem riješi što prije. Deković je inzistirao da će popravak trajati najmanje 40 dana, a Ademi je odgovorila da oni neće čekati toliko.

"Proučit ćemo tehničke mogućnosti da pogon proradi u nekom obimu", rekla je pročelnica.

Marin Lerotić je u svojem pitanju i komentaru naglasio da IDS neće preuzeti na sebe teret da su oni ti zbog kojih grad ne funkcionira.

"Mi smo davali podršku za sve projekte koje smo pokrenuli i za koje znamo da su dobri za grad. Mi nismo ti koji stopiraju rad Vijeća i grada, mi si ne čuvamo fotelje jer ne smatramo da su ovo fotelje. Vi si čuvate fotelje", poručio je Lerotić.

Ingrid Bulian je govorila o projektu Giardina, ali opet nije mnogo rekla. Ono najvažnije, hoće li taj dio grada biti zatvoren za promet, još se ne zna. Rekla je tek da se razmatra mogućnost da to bude zona smirenog prometa, pa i da dođe do potpunog zatvaranja, u dijelu godine ili cijelu godinu.

Anja Ademi je odgovorila i na pitanje o vinskom gradu, odnosno sličnoj manifestaciji koja bi ovog ljeta trebala trajati 45 dana, a ne samo dva tjedna kao prošle godine. Primijećeno je da je natječaj poništen.

"Dobili smo dopis Udruge ugostitelja Istre i Kvarnera i ostalih koji su se žalili na rok od 15 dana za prijavu, s obzirom da 45 dana treba biti prisutan u parku. Stoga smo odlučili poništiti natječaj i raspisati novi koji je u tijeku, a sada se daje prilika od 30 dana za javljanje", rekla je Ademi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter