NAKON PISANJA GLASA ISTRE

AKCIJA KRENULA U 5.30 SATI UJUTRO: Na području Pule ulovljeno čak 16 ilegalnih kampista

| Autor: Glas Istre
Ilegalni kampisti u pulskoj luci (snimio M. MIJOŠEK)

Ilegalni kampisti u pulskoj luci (snimio M. MIJOŠEK)


Nakon jučerašnjeg izvještavanja Glasa Istre, komunalni redari Grada Pule, zajedno s djelatnicima Državnog inspektorata i MUP-a danas su u 5.30 sati krenuli u organiziranu akciju nadzora zabrane kampiranja izvan kampova i prostora određenih za kampiranje izvan kampova, javljaju iz Grada Pule.

"Evidentirano je čak 16 slučajeva ilegalnog kampiranja, od kojih 6 na pulskoj rivi preko puta Veslačkog, 7 slučajeva evidentirano je u ex kampu Valovine, 2 slučaja u Gortanovoj ulici i 1 slučaj u Ulici Bože Gumpca. Kazna za ilegalno kampiranje iznosi 1.000 kuna.

Podsjetimo, služba redarstva je, na temelju prijava, već prije bila u organiziranom zajedničkom nadzoru s Državnim inspektoratom i MUP-om te se postupalo na  Hidrobazi i Valovinama, sve sukladno Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti.

Nova gradska uprava u više navrata istaknula je potrebu bržeg i učinkovitijeg djelovanja službe redarstva te su ovakvi uspješno provedeni nadzori upravo na tragu rečenog, kao i najava dodatnih akcija koje će se provoditi kroz naredno razdoblje", ističu iz Grada, dodavši da komunalnih izazova u gradu ima mnogo, te će se ojačati i posložiti služba redarstva, a planirano je i angažiranje komunalnih izvidnika koji će biti ispomoć komunalnim redarima u održavanju komunalnog reda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater