(TZ Pula)
Manifestacija Zeleni vikendi južne Istre – Pula uspješno je započela proteklog tjedna uz posebne ponude i bogat program koji je oduševio mnoge građane i posjetitelje. Tijekom prvih dana, restorani i trgovine pripremili su promotivne akcije: Street Food Mini i Fresh Sandwich & Salad Bar nudili su 15 posto popusta na odabrana jela, Street Food Two 20 posto popusta na sva jela, dok je trgovina Bio&Bio iznenadila kupce prigodnim promocijama.
Program je nastavljen u petak, 17. listopada, iznimno posjećenim predavanjem "Api-turizam za sve" slovenske stručnjakinje Dominike Koritnik Trepel u prostoru Udruge pčelara Pula. Posjetitelji su s velikim zanimanjem pratili izlaganje o konceptu api-turizma, njegovim mogućnostima i namjeni, uz inspirativne primjere iz Slovenije te ideje za uključivanje različitih ciljnih skupina – od djece do osoba s invaliditetom – kroz interpretacijske šetnje i edukativne sadržaje.
(TZ Pula)
Subotni program, 18. listopada, pretvorio je Pulu u pravu zelenu pozornicu. U zgradi Tržnice održana je radionica zdrave i uravnotežene veganske prehrane pod vodstvom Elvis Berkarić iz udruge Vita Nova, koja je okupila brojne sudionike. Polaznici su pripremali salatu od kvinoje, dimljenog tofua, slanutka, povrća i sjemenki, složenac s čipsom od tortilja i kremom od povrća te uživali u veganskim kolačima.
(TZ Pula)
Na Trgu 1. svibnja, program "Biciklom do energije – zdravlje i ekologija u pokretu" u organizaciji Visualia Groupe spojio je rekreaciju, ekologiju i zabavu – mnogi su posjetitelji biciklirali kako bi proizveli električnu energiju. Istovremeno su u prostoru Udruge pčelara održani vođeni razgledi i edukativna izložba "Više od pčele", koja je privukla brojne obitelji i ljubitelje prirode.
(TZ Pula)
Park Monte Zaro ispunio se mirom zahvaljujući radionici "Svjesnost u dahu" Martine Meštrović, dok su najmlađi u Parku grada Graza uživali u programu "Bilježnica gradskih detektiva" u organizaciji Žutog kišobrana. Nakon uspješne potrage, mališani su dobili diplome i zdrave poslastice koje su pripremili dm i OPG Petreković sa svojim čokomed proizvodima.
(TZ Pula)
Velik interes izazvao je i vođeni razgled povijesnih parkova Pule u organizaciji Pula Herculanee pod vodstvom Tatjane Mandić, a mnogi su dan završili u Kući istarskog maslinovog ulja, gdje su uz stručno vodstvo degustirali vrhunska istarska ulja i učili prepoznati pravo ekstra djevičansko maslinovo ulje te kako ga upariti sa slatkim desertima.
Posebnu atmosferu dana upotpunio je sajam domaćih proizvoda na Tržnici i Trgu 1. svibnja, na kojem su se predstavili lokalni OPG-ovi – Komić, Thiele, Krivičić, Petreković, Med i mlijeko, Rojnić i Ljutistra.
(TZ Pula)
Uz osmijehe, pozitivnu energiju i zajedništvo, prvi dani Zelenog vikenda pokazali su koliko Puležani i njihovi gosti cijene zdravlje, održivost i povezanost s prirodom. Organizatiori poručuju – ostaje vidjeti što donosi sutrašnji program u Šijanskoj šumi, te pozivaju sve da dođu, pridruže se i uživaju u prirodi, znanju i zdravom načinu života.