DAN HRANE

Ruka u ruci za bolju hranu i bolju budućnost

| Autor: Zoran Oljača
(Snimio Zoran Oljača)

(Snimio Zoran Oljača)


Obilježavanje Svjetskog dana hrane održano je u Dječjem vrtiću "Monte Zaro", a organizirali su ga Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije u suradnji s Gradom Pula i Dječjim vrtićem "Mali Svijet".

Tema Svjetskog dana hrane 2025. godine je "Ruka u ruci za bolju hranu i bolju budućnost“, s naglaskom na važnost održivosti, smanjenje gubitaka i otpada u prehrambenom sustavu te podršku malim poljoprivrednicima i održivim praksama u poljoprivredi.

(Snimio Zoran Oljača)(Snimio Zoran Oljača)


Degustacijski stolovi


- Ove godine, događaj se fokusira na podizanje svijesti o globalnim pitanjima vezanim uz glad, prehrambenu sigurnost i održivost, a cilj nam je edukacija i motivacija najmlađih za zdravlje, održivost i odgovorno ponašanje prema hrani. Edukativne radionice provest će djelatnici Službe za javno zdravstvo i promicanje zdravlja NZZJZIŽ i odgojitelji. Aktivnosti uključuju degustacijske stolove s mliječnim proizvodima i pčelinjim proizvodima, te edukativne igre o proizvodnji sira i pčelinjih proizvoda, rekao je ravnatelj Zavoda Aleksandar Stojanović te je dodao kako će djeca sudjelovati u simulaciji mužnje, učenju o smanjenju bacanja hrane, pravilnom skladištenju i kompostiranju.

(Snimio Zoran Oljača)(Snimio Zoran Oljača)


Bolje razumijevanje

Svjetski dan hrane prilika je za podsjećanje na važnost zdravih prehrambenih navika i održivosti u svakodnevnom životu, a ovaj događaj pruža priliku djeci da kroz igru i kreativne aktivnosti bolje razumiju ove teme.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama