veselo društvo

Bivši učenici pulske Tehničke škole proslavili 60 godina mature

| Autor: Glas Istre
(Osobna arhiva)

(Osobna arhiva)


Punih šest desetljeća prošlo je otkako su zadnji put sjedili u klupama Srednje tehničke škole elektro smjera - a da bi obilježili ovaj značajan jubilej, generacija koja je 1964. godine maturirala u ovoj školi okupila se na prigodnom druženju.

- Punih 60 godina mature proslavili smo prošlog tjedna u Melnici kod Barbana, u obiteljskoj kući jednog od naših školskih kolega. Tradicionalno organiziramo susrete svakih pet godina, kažu nam ovi, nekadašnji učenici pulske Tehničke škole.

Kako saznajemo, u ovoj generaciji maturiralo je 20 učenika.

(Osobna arhiva)(Osobna arhiva)

- Tijekom godina izgubili smo devet školskih kolega koji više nisu s nama.Tako je i ove godine na proslavu došlo sedam učenika i jedan profesor. Život nas je odveo na razne strane svijeta - tako jedan nekadašnji učenik došao s Velog Iža a drugi iz Ljubljane, a četvero ih je bilo sprijećeno doći.

Uz učenike je prisustvovao i ing. Rade Čuturilo, tadašnji profesor Električne mreže i postrojenja. Družili smo se u veselom društvu od podneva do večeri, prisjećajući se dogodovština od prije 60 godina, kažu nam ovi bivši učenici Tehničke škole, koji su druženje završili s planom da nastave ove tradicionalne susrete, s time da druženja budu češća.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter