DOM hrvatskih BRANITELJA U PULI 

HDZ-ovci na stranačkom skupu za južnu Istru poručili: "Demografska politika nam je među prioritetima"

| Autor: Jelena Milović
(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)


Kandidati na listi HDZ-a u 8. izbornoj jedinici, predsjednik HDZ-a Istarske županije Anton Kliman i predsjednica pulske organizacije Irena Hrstić, večeras su se obratili novinarima uoči stranačkog skupa za južnu Istru, koji je održan u Domu hrvatskih branitelja u Puli.

Na pitanje jesu li na terenu dobili informacije od građana što oni žele, Hrstić je rekla da smatra da su na pravom putu.

- Ono što se najviše apostrofira i na što će se trebati najviše fokusirati jesu demografska politika, migracijske politike, odnosno zapošljavanje i osiguravanje dobrih i kvalitetnih radnih mjesta. Fokus je i na mladima, na njihovom stambenom zbrinjavanju i na našim umirovljenicima, na onima kojima treba osigurati nekakvo dostojanstveno i zdravo starenje, jer je važno kvalitetno živjeti, rekla je Hrstić.

Sve dobre stvari koje su započeli, smatra ona, treba nastaviti te se fokusirati na posebne skupine stanovnika. Neki procesi se moraju ubrzati, a dio njih su razvojne zelene politike te administrativni procesi koji predugo traju.

Anton Kliman komentirao je ankete HR rejtinga za 8. izbornu jedinicu koju je ocijenio upitnom po rezultatu, a referirao se na njihovu anketu na prethodnim izborima kada je po anketama Bernardić trebao biti premijer.

- HDZ je sa 66 mandata praktički osvojio i formirao vlast te je četiri godine uspješno vodio državu u vrijeme najveće krize. Uvjeren sam da će HDZ dobiti minimalno četiri mandata u 8. izbornoj jedinici, a peti mandat nije nerealan. To je najteža izborna jedinica za HDZ i tu se jako borimo. Unatoč svim velikim investicijama Vlade na području 8. jedinice, ta borba je još uvijek aktualna kako bi se naši birači uvjerili da se isplati glasati za nas, rekao je Kliman.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter