roditelji školaraca ogorčeni 

Kod Osnovne škole Centar postavljen videonadzor: I za kratko zaustavljanje autom stiže kazna

| Autor: Tea Tidić
(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)


Problem parkiranja u centru Pule kroničan je problem, a tim povodom u redakciju Glasa Istre javilo se više ogorčenih roditelja djece koja pohađaju Osnovnu školu Centar.

Naime, često zaustavljaju automobile da bi ispratili ili sačekali svoje školarce, no budući da su tamo nedavno postavljene kamere, s razlogom strahuju da bi ih kratko zaustavljanje moglo skupo koštati.

»Kamere su postavljene za nadzor nepropisno zaustavljenih ili parkiranih vozila«, navode iz Grada Pule.

Od Grada smo tražili odgovor na pitanje može li prometni redar na osnovu snimke s videokamere izreći novčanu kaznu za nepropisno zaustavljanje, odnosno parkiranje, dobili smo sljedeće pojašnjenje.

(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)(Snimio Duško Marušić Čiči / Glas Istre)

»Informatički sustav na temelju kojeg kamere funkcioniraju ima mogućnost namještanja postavke u vidu određenog perioda odgode sankcioniranja, odnosno period tolerancije te će se ta opcija svakako uzeti u obzir«, šturo su pojasnili.

Zanimalo nas je i koliki je iznos kazne za nepropisno zaustavljanje ili parkiranje na tom području.

- Iznos kazne propisan je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama te je sukladno tome visina kazne ovisna o mjestu na kojemu se vozilo nepropisno zaustavlja ili parkira, kažu iz Grada.

No, problem gdje da se zaustave roditelji koji voze svoje školarce i dalje ostaje. Neki su nam kazali da su se, otkad su postavljene kamere,organizirali da ih djeca sačekaju na drugoj lokaciji, dok drugi kažu da su u više navrata, još prije nekoliko mjeseci, tražili od Grada da se kod škole označi zaustavna traka ili barem jedno ili dva parkirna mjesta za kraća zaustavljanja.

No, odgovor još uvijek nisu dobili.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter