PULA PARKING

Garažna kuća iza stadiona gotova do nove sezone

| Autor: Milan Pavlović
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Problemi s parkiranjem predstavljaju ključni izazov u kontekstu urbanog prometa, s dubokim utjecajem na ekonomsku i urbanu privlačnost gradskih područja. Posebno tijekom turističke sezone gradovi na obali suočavaju se s rapidnim porastom broja vozila koja gravitiraju prema centru grada, što stvara ozbiljne poteškoće za turiste i lokalno stanovništvo.

S istim problemom suočava se tijekom ljetnih mjeseci i Pula, a značajan porast broja vozila na ulicama grada stvara nelagodu i narušava kvalitetu života za posjetitelje i lokalno stanovništvo. Iako trenutno ne nudimo iznajmljivanje romobila, bicikala i drugih oblika mikromobilnog prijevoza, aktivno radimo na poboljšanju mobilnosti na drugačiji način.

Fokus je na povećanju kapaciteta parkirališta i drugim inicijativama koje razvijamo godinama unatrag i od kojih su neke pred realizacijom, najavili su direktor Pula Parkinga Branislav Bojanić i njegovi suradnici tijekom prezentacije na temu parkinga u funkciji mikromobilnosti održane u sklopu ovogodišnjeg susreta o urbanoj mobilnosti.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini