NEVJEROJATNO

Iz pisoara na Verudi uklonjeno šest kilograma punjenih paprika i dva lonca! Ali to nije sve...

| Autor: Doria Mohorović
(Snimila Doria Mohorović)

(Snimila Doria Mohorović)


Nakon što smo jučer pisali o pritužbi građana na čistoću javnog nužnika na Verudi, u Ulici Lucio Calpurnio Piso, stigao je odgovor iz pulske gradske uprave.

Kako ističu, i ovaj sanitarni čvor na Verudi čisti se kao i svi ostali pisoari na području grada Pule, u redovnim intervalima, odnosno jednom tjedno.

Pojašnjavaju da, s obzirom na njegovu namjenu korištenja isključivo kao pisoara koji se sam ispire pritiskom potisnog ventila, ne postoji potreba za češćim čišćenjem.

-- Izvanredna se čišćenja vrše prema ukazanoj potrebi. No, kao i u nebrojenim drugim situacijama, nesavjesni se građani prema zajedničkoj, javnoj imovini ponašaju neodgovorno te nas takvim ponašanjem i dovode u ovakve nezavidne situacije. Ovaj je pisoar skrovitiji od onog kod Katedrale ili onog na Punti, što je vjerojatno i razlog toga da se u njemu na tjednoj bazi mogu naći različiti predmeti koje ljudi tamo odbacuju.

Popis predmeta koji su u odvodnom sustavu ovog sanitarnog čvora nađeni je u najmanju ruku bizaran: boce, donji veš, čarape, cipele, knjige i drugo. Dovoljno je reći da je tijekom prošlog tjedna iz ovog pisoara očišćeno i uklonjeno pet-šest kilograma punjenih paprika i dva lonca, kažu iz Grada.

Sanitarni čvor je, dodaju, ponovno očišćen u srijedu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum