IZLOŽBA "5FILUM"

Zamjenik gradonačelnika primio profesore iz Kragujevca

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


Danas je u pulskoj Komunalnoj palači zamjenik gradonačelnika Grada Pule Bruno Cergnul primio Nebojšu Savovića, Vidana Papića, Milicu Antonijević, Vladimira Rankovića i Bojana Otaševića, profesore s Filološko-umjetničkog fakulteta Sveučilišta iz Kragujevca, autore izložbe pod nazivom 5filUM koja se otvara večeras u 20 sati u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Istri na adresi Maksimijanova 12. U pratnji profesora iz Kragujevca, ispred organizatora izložbe, došao je Milan Rašula.

- Dobrodošli u Pulu. Djelatnost kojom se bavite promiče kulturu. Veseli me što ćete izlagati svoje radove u Srpskom kulturnom centru u Puli i što će ih građani Pule i posjetitelji ovaj mjesec moći razgledati. Sa srpskom nacionalnom manjinom koja djeluje u našem gradu razvili smo odličan odnos i Istra je time bogatija, rekao je zamjenik gradonačelnika te ujedno zahvalio Milanu Rašuli na promociji i ugošćavanju umjetnika.

Milan Rašula ocijenio je važnom suradnju s profesorima iz Kragujevca te se nada da će biti prilike za suradnje Pule i Kragujevca po pitanju školstva, odnosno da će se uspjeti uspostaviti suradnja između Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna iz Pule i Filološko-umjetničkog fakulteta iz Kragujevca.

Prodekan Vladimir Ranković je predstavio Filološko-umjetnički fakultet Sveučilišta u Kragujevcu, profesore koji izlažu u Puli, njihov rad i aktivnosti fakulteta. Radovi su kompleksni te se izložba postavlja zahvaljujući i financijskoj podršci fakulteta. Istaknuo je kao zanimljivost da se u posljednjih desetak godina u Kragujevcu uči talijanski jezik uz profesore i lektore koji su studirali u Pisi, Ferrari, Castelferancu Veneto što je smatra i jedna poveznica s ovim krajevima.

Organizator izložbe je Srpski kulturni centar u Istri. Projekt je sufinanciran sredstvima Upravnog odjela za kulturu Grada Pule. Izložba je otvorena od 1. rujna do 23. rujna, svaki dan osim nedjelje od 18 do 21 sat, a nakon Pule ideja je da izložba biti postavljenja još u Rijeci i Sloveniji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater