Nakon prosvjeda na forumu

Pulski IDS poručuje: Vladajući imaju način i sredstva za rješavanje problema roditelja djece u privatnim vrtićima, ali biraju politikanstvo

| Autor: Tea Tidić
Valter Boljunčić (Snimio Milivoj Mijošek)

Valter Boljunčić (Snimio Milivoj Mijošek)


Nakon jutrošnjeg prosvjeda roditelja čija djeca pohađaju privatne vrtiće na pulskom Forumu, oglasio se i IDS Pula:

"Razumijemo roditelje koji danas prosvjeduju zbog najavljenog povećanja cijene privatnih vrtića u Puli i poštujemo njihov apel da se taj gorući problem ne koristi u političke svrhe. Smatramo da se njihov glas danas mora jasno čuti, a na političkim strankama koje odlučuju u Puli jest da ga dobro poslušaju", poručio je predsjednik IDS-a Pule Valter Boljunčić.

- Nažalost po tom pitanju ne vidimo političku volju vladajućih, ali zato vidimo puno politikanstva. Žalosno je da netko problem roditelja djece u privatnim vrtićima koristi za promidžbu stranke ili obračun s drugima. Tako imamo gradonačelnika koji odgovornost pokušava prebaciti na prethodnu vlast, iako su vjerojatno i sami svjesni da je problem neodrživosti sustava buknuo s valom poskupljenja cijena, naglasio je predsjednik IDS-a Pule, dodajući:

- Od politikanstva nisu imuni, dakako, ni u pulskom SDP-u koji za situaciju u pulskim vrtićima krivi državu i prethodnu vlast. Prava je to komedija zabune, jer se već dvije godine ponašaju kao da nisu dio vlasti u Puli. U svo to vrijeme mogli su komotno ostvariti svoja predizborna obećanja o sniženju cijena vrtića, a ne tražiti opravdanja.

- Na koji to način i na koga pulski SDP apelira za dodatna sredstva u proračunu - pa oni su ti koji ga izglasavaju! Imaju, dakle, i način i sredstva. Podsjećamo ih da su vlast i odgovornost sinonimi te da je konačno došlo vrijeme da prionu poslu, kazao je Boljunčić zaključivši da je karta "IDS kao joker zovi" odavno ispucana i ne opravdava dvije godine nesnalaženja, amaterizma i sveukupne stagnacije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter