PRESsICA NA FORUMU

Hrvatsko novinarsko društvo pokazalo kronično nepoznavanje situacije u Glasu Istre

| Autor: Toni PERINIĆ
Melisa Skender, Hrvoje Zovko i Chiara Bilić (Snimio Duško Marušić Čiči)

Melisa Skender, Hrvoje Zovko i Chiara Bilić (Snimio Duško Marušić Čiči)


Hrvatsko novinarsko društvo (HND) održalo je konferenciju za medije ispred pulske Gradske palače o, kako su naveli, "teškom stanju u Glasu Istre". Naime, Novi list od sutra, zbog teškog stanja i opstojnosti medija, preuzima izdavačku djelatnost dnevnika, koji u Istri izlazi osamdeset godina.

Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a, Melisa Skender, glavna tajnica tog društva i Chiara Bilić, novinarka Istre 24, koja je nekad radila i u Glasu Istre, u svom obraćanju teško su oklevetali predsjednicu Uprave naše medijske kuće Ankicu Kruljac i v.d. glavnog urednika Ivicu Tomića. U obraćanju su iznijeli brojne nevjerojatne tvrdnje te su pokazali kronično nepoznavanje situacije i problema u kojima se ova novina nalazila u prethodnom razdoblju.

Nakon što je potpisnik ovih redaka uputio pitanje zašto se nisu zanimali o situaciji u Zadarskom listu, koji je također tijekom prošle godine prošao proces integracije s Novim listom i izlazi kao zasebna dnevna novina, Zovko je odgovorio "kako su također održali više sastanaka na tu temu, pa čak i u Ministarstvu kulture i medija". Na direktno pitanje jesu li održali press konferenciju ili poslali priopćenje oko stanja u Zadarskom listu, predsjednik HND-a nije davao direktan odgovor, već je novinarka Bilić vrijeđala potpisnika ovih redaka, rekavši da je "sramota novinarstva".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum