ČLANOVI PULSKOG KLUBA 50+

Uz pjesmu, maneštru i vježbe proslavili 20 godina djelovanja

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
Pulski Klub 50+proslavio 50 godina

Pulski Klub 50+proslavio 50 godina


Rekreacijom, pjesmom, dobrom hranom i ćakulom, stotinjak članova Kluba 50+ na Hidrobazi je proslavilo dvadeset godina osnutka kluba.

- Za 20 godina rada Kluba priredili smo kratko vježbanje, hodanje obalom, kartanje, a oni odvažniji su se i okupali. Uz harmonikaše i glazbu dočekali smo slasni ručak. Poštujući dobru praksu, našli smo se uz maneštru s bobići i roštilj koji su priredili naši kuhari-članovi Kluba, a vrijedne članice pripremile su kolače kojima smo se zasladili. Hvala i našim dečkima koji su donijeli i ponudili svoja najbolja vina, poručila je predsjednica Kluba Ksenija Družetić-Božić.

Riječ je, naime, o udruzi osnovanoj 2003. godine koja organizira različite sadržaje za osobe treće životne dobi. No, ono po čemu su možda i najpoznatiji je medicinska gimnastika koju izvode tri puta tjedno, što je okosnica njihove aktivnosti. Prije nekoliko mjeseci ekipa Glasa Istre posjetila je rekreativce na Velom Vrhu tijekom vježbanja, kada su nam demonstrirali spretno izvođenje pokreta i vježbi.

Tu su i informatičke, plesne i kreativne radionice, svima zanimljive foto radionice, podupiranje u izdavanju zbirki pjesama, organiziranje izložbe velikih fotografija portreta na platnu, druženja kroz jednodnevne i višednevne izlete.
- I ove smo godine za naše projekte "Gremo se nać" i "Aktivno iz mjeseca u mjesec" sufinancirani sredstvima proračuna Grada Pule. Drago nam je da Grad prepoznaje aktivnosti usmjerene prema svojim žiteljima treće životne dobi, kažu iz Udruge.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom