Manje antikviteta u puli?

Gradski oci smanjili broj stolova, ali dopustili veći broj izlagača na Sajmu starina i umetnina uz jedan uvjet. On je, naravno, financijske prirode

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Sajam antikviteta u Ciscuttijevoj u Puli (snimio Milivoj MIJOŠEK)

Sajam antikviteta u Ciscuttijevoj u Puli (snimio Milivoj MIJOŠEK)


Šarolikost boja i raznovrsnost ponude je ono što karakterizira Ciscuttijevu ulicu tijekom lipnja, srpnja i kolovoza - tada se, naime, održava Sajam starina i umjetnina svaki radni dan, od 8 do 20, te subotom od 8 do 15 sati.

I dok Poreč, Grožnjan i Zagreb imaju takve sajmove samo jedan dan u tjednu, Pula je jedina u širem okruženju gdje takav sajam živi svaki dan i ove sezone već 25. godinu zaredom.

Mjesto je to susreta kolekcionara starina i tisuća posjetitelja, a među njima dakako ima i onih koji kupuju starine, ali puno je znatiželjnih koji samo razgledavaju ili fotografiraju ovu živopisnu sliku grada.

Ovaj dio Pule je i praznik za oči i duša grada, za razliku od drugih bezličnih ulica (poput Ulice Sergijevaca i Kandlerove) koje se ne razlikuju od ostalih ulica u svim drugim turističkim gradovima, gdje prevladava nimalo autentična ponuda: pizza, patagonijske lignje, coca cola, sladoled, "piratski slatkiši", kineski suveniri te rekviziti za plažu.

Jučer smo u Ciscuttijevoj susreli Jadranku i Milutina Tepavca te Renata Lončarevića koji ovdje izlažu raznolike predmete od početka rada sajma, a to je od 1998. godine.

Njihov susjed Goran Tucek se specijalizirao za militariju te na štandu ima vojnu opremu različitih vojski nakon Drugog svjetskog rata, a osobno skuplja predmete iz tog rata.

Za njega ovaj sajam prvenstveno znači mogućnost razmjene vojnih predmeta jer ima duplikate koje mijenja za one koji mu nedostaju.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini