radovi se izvode u jutarnjim satima

Popularna pulska plaža priprema se za sezonu kupanja. Za ovogodišnje uređenje izdvojeno je oko 55 tisuća eura

| Autor: Glas Istre
Foto: Grad Pula

Foto: Grad Pula


Započele su pripreme jedne od najatraktivnijih pulskih plaža Hidrobaze za predstojeću kupališnu sezonu. Nakon postupka nabave i odabira izvođača, tvrtka Kalavojna iz Marčane danas je započela s ravnanjem i prihranom plaže na Hidrobazi. Radovi se izvode u ranim jutarnjim satima i kada je broj kupača i posjetitelja najmanji.

Predviđeno je vraćanje nanosa materijala u more, koji je izbačen djelovanjem valova, razgrtanje i ravnanje i prema stvarno utvrđenom stanju te prema potrebi dodatna prihrana plaže, kako bi se osiguralo kvalitetno i sigurno korištenje plaže.

Po okončanju turističke sezone planira se periodički pregled i sanacija nožica za zaštitu ispiranja šljunka s plaže te dohrana kamenog nasipa uz obalni zid i na molovima.

Podsjetimo, jedna od najljepših pulskih plaža Hidrobaza obiluje mnogim sportsko rekreacijskim sadržajima za sve dobne skupine te je dosad dobila prepoznatljive plave staze, stijenu za penjanje, sanitarne čvorove i tuševe, psihološke barijere za zaštitu kupača, skate park, poligon za bicikle, postavljene su klupe, omogućen je nesmetan pristup plaži i objektima na plaži svim korisnicima, posebice osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a postavljena je i javna rasvjeta u LED tehnologiji.

Posjetitelji imaju prilike koristiti i besplatnu Wi-Fi internetsku mrežu, a dio plaže, prema lučici Štinjan,  je „Pet frendly“ plaža koja je dodatno označena od strane Turističke zajednice Grada Pule.

Za pripremu ovogodišnje sezone kupanja na Hidrobazi Grad Pula je izdvojio 54.875,00 eura.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum