minimalna visina štikle trebala je biti sedam centimetara

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU / Utrka za najspretnije: U centru Pule večeras se trčalo - u štiklama! Bilo je i muških natjecatelja

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO


Nakon lijepog i sunčanog dana, ugodna večer u Puli večeras je protekla u znaku živosti i zabave. Naime, u blizini pulske Rive, točnije ispred Gradske knjižnice i čitaonice Pula, večeras je startala šesta po redu "Utrka u štiklama". Natjecalo se deset natjecateljica i jedan natjecatelj, a pobjednica utrke bila je Iryna Kirina iz Ukrajine.

Drugo i treće mjesto osvojile su Puljanke: druga je bila Kristina Knežević, a treća Nina Ban Stanić.

Ovu neobičnu utrku na sto metara inicirala je Orietta Marušić koja je pojasnila koji su uvjeti za natjecanje.

Pobjednica Iryna Kirina iz Ukrajine u društvu jedinog muškog natjecatelja (Snimio Duško Marušić Čiči)Pobjednica Iryna Kirina iz Ukrajine u društvu jedinog muškog natjecatelja (Snimio Duško Marušić Čiči)

"Uvjet je da minimalna visina štikle bude sedam centimetara, a platforma ne smije biti veća od tri centimetra. Svaka natjecateljica koja zadovolji te parametre, ulazi u krug natjecatelja i dobiva majicu", pojasnila je Marušić.

Iako je sam start započeo pred Gradskom knjižnicom, prijave su se odvijale ispred Shipyard puba gdje je žiri mjerio visinu peta na štiklama natjecateljica. Cilj je bio vrlo blizu - nalazio se ispred Srednje škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, poznatije kao 'Lipa'. Sasvim dovoljno duga ruta za dobru zabavu.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of