Pismo čitateljice

Nazire li se novi prometni čep na novom "kikiriki" rotoru kod Arene?

Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI

Snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI


Naziru se konture sasvim drukčije površine nekadašnjeg raskrižja prema Areni, iz Ulice Starih statuta prema Rivi, piše čitateljica.

"Neobičan novi "kikiriki" rotor zauzima iznimno velik dio cestovne površine, a rubnjaci ranijih nogostupa su se 'protegnuli' debelo u tkivo iste prometnice, u izvijenim formama. Sve skupa izgleda kao značajno reduciranje cestovno aktivnog dijela, do te   mjere da se pitamo, što se ustvari namjerava nakon dovršetka radova, s prometom?

Tuda ulazi sav automobilski i autobusni promet, a trenutne vizure cijele površine djeluju kao uska jednosmjerna ulica.

Pitamo se kako će svi ti auti već prethodno usporeni s dva kružna toka - jedan je na Punti a drugi vrlo blizu tik na Rivi - kako će taj gusti promet ići? Nazire li se vrlo brzo još jedan prometni čep?!! Također smo svjedoci smanjenja broja parkirnih mjesta, ponajviše na početku Kolodvorske ulice koja sad počinje velikim 'lijevastim' suženjem...Bar desetak mjesta je izgubljeno...

Također u smjeru Arene se izgubilo mjesta....", kaže čitateljica i moli za razjašnjenje ove prometne zagonetke. Pitanja smo proslijedili nadležnima u Gradu, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter