NIJE TRAJALA NI DVIJE GODINE

Pulski gradonačelnik Zoričić ugasio svoju "humanitarnu" udrugu #PulaGRAD. Evo što je radila, što nije radila i koliko je trošila

| Autor: Marcello ROSANDA
Filip Zoričić (Snimio Milivoj Mijošek)

Filip Zoričić (Snimio Milivoj Mijošek)


"Udruga #PulaGRAD od siječnja više ne djeluje, što je odluka koju smo međusobno usuglasili i iskomunicirali još prošle godine, a sada je i formalno provedena u djelo", potvrdio nam je gradonačelnik Pule Filip Zoričić nakon što smo, uvidom u registar udruga, konstatirali da je njegova kontroverzna udruga, koja je okupljala članove njegove Nezavisne liste, ove godine, brisana i više ne postoji.

Pitali smo ga da nam pojasni kako je i zašto došlo do toga te jesu li ispunjeni svi prvotni ciljevi udruge.

"Ideja je bila udruženo djelovati, a da pritom ne budemo stranka, što nije model koji je najsretnije riješen u hrvatskom zakonodavstvu. Udruga je ispunila svoje ciljeve kroz brojne aktivnosti u proteklih nekoliko godina, s naglaskom na one humanitarne, pomoć sugrađanima i studentima slabijeg imovinskog statusa i slično, te na edukacije, radionice i zajednička okupljanja članova udruge. Kao pojedinci ćemo nastaviti djelovati na sličan način kao i do sada", kaže Zoričić.

U jednom intervjuu prošle godine pitali smo ga kako se financira njegova udruga #PulaGRAD i na što je dosad potrošila novac.

"Skupljamo koliko možemo za pomoć kome to treba. Samo humanitarnim radom", kazao je tada gradonačelnik Zoričić ne spominjući edukacije, radionice i zajednička okupljanja članova udruge. Jer, ta je udruga od početka svog djelovanja, dakle koncem 2021. godine, prezentirana kao humanitarna, a u njezinom je opisu stajalo da se bavi društvenim i humanitarnim radom s ciljem razvoja i napretka društva i grada Pule.

I tada kreću problemi. Prvo što smo tada pisali jest da je Zoričićeva udruga dobila adventsku kućicu pa drugim, pravim humanitarnim udrugama dijelila termine za korištenje, što je istraživao i DORH. Potom je kratko bila aktivna i u donošenju gradskih odluka, pa se tako javljala na službena savjetovanja s javnošću svojim prijedlozima, koji su potom i prihvaćeni.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum