INVESTICIJA PRED DOVRŠETKOM

Bivši kultni restoran u Puli ponovo se otvara, i to u lipnju. Moći će primiti čak 400 gostiju, a saznajemo i što će biti na meniju

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Uređenje Delfina, odnosno Duoma u Kandlerovoj (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Uređenje Delfina, odnosno Duoma u Kandlerovoj (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Nekadašnji restoran Delfin u neposrednoj blizini katedrale u starom gradu u Puli, u kojem se nekad zabavljala čitava Pula, uz brojne poznate goste iz svijeta filma i gospodarstva, ovog će ljeta početi svoju novu ugostiteljsku avanturu. Iz vremena neke stare Pule, prisjećamo se, tu su se održavali poslovni ručkovi, večere, banketi, dolazili su poslovni partneri brodogradilišta Uljanik, važne delegacije, tadašnji općinari, organizirale su se ribarske večeri, ali i proslavljala vjenčanja. Hoće li novi objekt na staroj poziciji postati novo kultno mjesto, ostaje nam da vidimo.

Naime, obnova ex restorana Delfin, koja je počela prije dvije godine, napreduje, a kako saznajemo od voditelja objekta Duje Cvitana, u završnoj je fazi. Osim toga, potvrdio nam je i novi naziv restorana - Duomo.

- Na samom smo kraju što se tiče građevinskih radova, nakon čega dolaze oni manji - postavljanje inventara, kuhinje, šanka te uređenje interijera i eksterijera. Mislimo da bismo, ako sve bude po planu, u lipnju bili spremni, veli nam na početku razgovora.

Što se tiče grubih radova, a budući da se radi o starom gradu, usko surađuju s konzervatorima. U prethodnim razgovorima za naš list Cvitan je naglasio da pri obnovi nastoje ostaviti što više elemenata bivšeg restorana. Naravno, novi će ugostiteljski objekt biti suvremeno opremljen, uz zadržavanje i atmosferu starog, kultnog Delfina.

- Ova sezona će nama biti testna, a sljedeću ćemo puno više znati što želimo i što možemo. Radi se o komercijalnom tipu objekta jer je puno sjedećih mjesta, njih nekoliko stotina, vanjskih oko 300 te unutarnjih stotinjak, otkriva nam.

Restoran će, saznajemo od Cvitana, konceptualno biti trattoria, a u ponudi će biti od svega pomalo: tjestenine, ribe, mesa, jela à la carte. Delfin je, podsjećamo, bio klasičan restoran za ono vrijeme, a nudio je riblja i mesna jela, jelovnik prilagođen turistima, a čak su pred kraj uveli i pizze. No, bilo je tu i inovativnosti kao što je bila ponuda tatarskog bifteka, koji za ono vrijeme nije bio uobičajen u ugostiteljskim objektima.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini