Stiže na kućnu adresu

Grad Pula umirovljenicima s nižim prihodima i ove godine za Uskrs osigurao poklon bon

| Autor: Glas Istre
Foto: Grad Pula

Foto: Grad Pula


Grad Pula, kao socijalno osjetljiv grad, kontinuirano pruža financijsku potporu umirovljenicima s nižim prihodima koji imaju prebivalište na području Pule minimalno posljednjih pet godina.

Nakon što je u 2022. godine prvi puta isplaćena tzv. „uskrsnica“, s tom se praksom nastavlja i ove godine te će početkom travnja na njihove kućne adrese stići poklon bon u vrijednosti od 50 eura.

Podsjetimo, umirovljenicima s nižim prihodima pomoć se isplaćuje svaka tri mjeseca u  iznosu od 53 do 80 eura, ovisno o visini mjesečnog prihoda; umirovljenicima  samcima  s prihodom do 279 eura, odnosno jednom umirovljeniku u obitelji čiji prihod po članu obitelji  iznosi do 245 eura.

Posljednjih godina pulski umirovljenici koji primaju navedenu pomoć ostvaruju pravo i na  poklon bon koji im povodom božićnih i novogodišnjih blagdana dolazi na kućnu adresu.

Od 2022. godine, istoj kategoriji stanovništva, iz proračuna Grada Pule, poklon bonom se omogućava dostojanstvenije i primjerenije obilježavanje i uskršnjih blagdana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater