GRADSKO VIJEĆE PULE

Izglasana odluka - konačno kreće uređenje nogometnog igrališta na Valkanama

| Autor: Glas Istre
Igralište na Valkanama

Igralište na Valkanama


Svi osim možemovaca bili su za Odluku kojom će Grad Pula isplatiti Pula Sportu 817.000 eura s ciljem uređenja nogometnog igrališta na Valkanama.

Možemovci Dušica Radojčić, Noel Mirković i Miha Paus usprotivili se projektu tvrdeći, između ostalog, da je preskup, da podrazumijeva rušenje stabala i da bi bilo pametnije igralište graditi na Marsovom polju.

"Prošle godine ste govorili da će igralište sufinancirati nogometni savez. Uz igralište se ne spominju tribine. Zašto ih nema, tko će ih platiti, koliko će koštati i gdje će stajati? Morat će se rušiti 100 do 120 stabala. Ima li igdje, u današnje vrijeme klimatskih promjena, grad u Europi koji ruši šumu radi nogometnog igrališta? Kladim se da smo u toj bedastoći jedinstveni", rekla je Radojčić, koja je spomenula i da je država tražila povrat čestice na kojoj se nalazi igralište, pa je i to rizik.

"Treba pričekati da se dovrši i taj proces. Lokacija nije dobra za natjecateljski sport", rekla je Radojčić i izrazila sumnju da se opet pogoduje tvrtki koja će investirati u hotel Valkane, da bi dobila nogometno igralište odmah pored.

Noel Mirković pak smatra da ne treba potrošiti 130 tisuća eura za stazu kroz šumu koja povezuje Uljanikov stadion i nogometno igralište. "Mislim da je to bacanje novca", rezimirao je Mirković.

Treći možemovac, Miha Paus, pak kaže da je teren na Valkanama u startu skuplji od bilo čega što bi moglo biti na Marsovom polju.

"A tamo imamo i parking, rasvjetu, a preko puta je i voda od Pragrandea. Za iste pare mogli smo napraviti dva terena na Marsovom polju", zaključio je Paus.

No pokazalo se da su možemovci u primjedbama potpuno usamljeni.

Ardemio Zimolo (IDS) je podržao projekt, rekavši da on podržava sve što ima veze sa sportom.

"Djeci smo uzeli jedan teren, izgradili smo tamo bazen. Sada djeci moramo vratiti teren, a jedan od načina je kroz novac koji ćemo dati Pula Sportu da se to napravi. Ako budemo čekali još, doći će do daljnjeg poskupljenja. Idete li vi u trgovinu, znate li vi da su to beton, cigle, željezo... Za godinu dana će umjesto milijun eura uređenje koštati milijun i pol", rekao je Zimolo, osvrnuvši se na tvrdnje iz Možemo! da je iznos koji se prebacuje Pula Sporu veći nego što je prvotno predviđeno.

Kristijan Biteri (NL Filipa Zoričića) rekao je da se ne gradi novo igralište, nego se postojeće širi.

"Nakon godinu i pol dana borbe, ako večeras izglasamo odluku, napokon će se obnoviti igralište. Ja sam i sam tamo trenirao u Uljaniku u omladinskom pogonu. Napokon će djeca dobiti teren kakav zaslužuju", rekao je Biteri.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini