NAKON POBJEDE NA SUDU

Tamara Brussich: Da mi se otvoreno reklo da sam politički nepodobna, ne bih se ljutila

| Autor: Marcello ROSANDA
Tamara Brussich (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Tamara Brussich (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Tamara Brussich, bivša ravnateljica talijanskog vrtića Rin Tin Tin u Puli, koja je dobila dva sudska spora protiv Grada Pule, kaže da je tražila i dobila pravdu, te da nije tražila da se vrati u Rin Tin Tin.

Ističe da nije tužila ni vrtić, u kojem je od 1992. godine radila na zamjenama, od 1996. na neodređeno kao odgojiteljica te potom od 2008. godine kao ravnateljica. Postupak je vodila isključivo protiv Grada Pule.

"Nisam imala namjeru oštetiti vrtić, a još manje onemogućiti kvalitetan rad u vrtiću. Kolektiv je svoje rekao i odabrao, ja to poštujem. O načinu i svemu što mi se pripisalo nema smisla govoriti. O političkoj hajci isto tako, jer se zapravo radilo samo o tome. Osobno sam u svoj rad utkala jako puno truda, učenja i iskrenog dugogodišnjeg zalaganja, na što sam ponosna. Rezultati su mjerljivi i vidljivi, to je činjenica i u poslu ravnateljice koji sam ne radila, nego živjela", ističe Brussich.

"Da mi se jasno i otvoreno reklo da sam politički nepodobna, ne bih se ljutila ni uvrijedila jer shvaćam politički diskurs. No, to se nije dogodilo. Moja odluka o tužbi nije bila političke prirode. Cilj je bila pravda, a dvije pravomoćne presude to su i dokazale. Ostalo je manje važno. Moj obraz je čist, moje dostojanstvo je netaknuto, a pravda naposljetku dostižna. A to je meni i mojoj obitelji jedino važno", prokomentirala je Tamara Brussich.

Iz Grada Pule su na naš upit potvrdili da su upoznati s presudama.

Naveli su da su Tamari Brussich morali platiti i određenu naknadu štete.

"Predmet upravnih sporova bili su samo zahtjevi za poništenjem rješenja, nikakvi drugi zahtjevi nisu bili postavljeni u tim postupcima. Budući da je Grad Pula te sporove pravomoćno izgubio, bio je dužan naknaditi tužiteljici troškove postupka u iznosu od 414,76 eura (3.125 kuna), odnosno 829,52 eura (6.250 kuna), što je i učinio", kazali su iz Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter