Dani otvorenih vrata 8. i 9. veljače

Na Sveučilištu Jurja Dobrile predstavljanje studijskih programa, ali i jedne velike prilike za buduće studente

Namjera je upoznati potencijalne studente s ponudom studija na Sveučilištu u Puli i cjelokupnim iskustvom studiranja u našem gradu. Predstavit će se i projekti koji su se realizirali pod paskom Sveučilišta

| Autor: Jelena MILOVIĆ
Ilustracija (Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Ilustracija (Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Dani otvorenih vrata Sveučilišta Jurja Dobrile održavaju se iduće srijede i četvrtka, 8. i 9. veljače. Prvoga dana održat će se okrugli stol namijenjen široj javnosti, dok će se drugi dan predstaviti sastavnice i ured Sveučilišta, a potencijalni studenti bit će upoznati sa studijskim programima i projektima. Događaj je otvorenog tipa te nije potrebno najaviti svoj dolazak.

Ekonomski izazovi

Mjesto održavanja oba je dana Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković", dvorana Pula. Prvoga dana od 12 do 14 sati održat će se okrugli stol pod nazivom Uloga Sveučilišta u kreiranju budućnosti Europe.

"Europa i svijet suočeni su s velikim promjenama, krenuvši od ekologije pa sve do socijalnih i ekonomskih izazova, digitalizacije i velikih političkih previranja. Inovacije, istraživanja, kultura i znanje ključni su u rješavanju nadolazećih promjena, a sveučilišta su tijela koja te alate aktivno koriste, stvarajući tako pozitivno okruženje bazirano na akademskim vrijednostima. Da bi sveučilišta bila u stanju to učiniti, na Europi je da ih podrži putem osiguravanja slobode, autonomije i financiranja", navode sa Sveučilišta.

Između ostalog, bit će govora o utjecaju digitalizacije na visoko obrazovanje u Europi, ulozi Sveučilišta u poticanju inovacija i poduzetništva, izazovima i prilikama internacionalizacije u visokom obrazovanju te ulozi Sveučilišta u promicanju održivosti i društvene odgovornosti.

Transfer tehnologija

Na Danima otvorenih vrata govorit će gradonačelnik Filip Zoričić, prorektor za suradnju, inovacije i transfer tehnologija pulskog Sveučilišta Valter Boljunčić, dekan Fakulteta informatike

Darko Etinger, student Tin Celner, voditeljica Infobipovog tima za upravljanje imidžem poslodavca Monika Ivanović, istarski župan Boris Miletić i predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin. Moderator je profesor Dean Sinković.

Drugog dana, 9. veljače, na istom mjestu, između 8.40 i 15.15 sati predstavnici svih sastavnica Sveučilišta (uključujući i Studentski centar, Studentski zbor, Sveučilišnu knjižnicu, Centar za razvoj karijera, Ured za projekte i razvoj, Ured za partnerstvo i projekte), održat će kratko izlaganje o temama okruglog stola. Naglasak će pretežito biti na realizaciji projekata na razini Sveučilišta te ulozi pojedine sastavnice i ureda u poticanju i održavanju rasta i razvoja Sveučilišta.

Cilj Dana otvorenih vrata je upoznati potencijalne studente s ponudom studija na Sveučilištu u Puli i cjelokupnim iskustvom studiranja u našem gradu. Predstavit će se i projekti koji su se realizirali pod paskom Sveučilišta, a riječ je o suradnji sa Studentskim zborom, radom Studentskog centra, prilikama za zaposlenje i pripremama studenata za tržište rada. Budući studenti bit će upoznati s prilikama koje nudi Erasmus+ program. Okrugli stol tu je da i širu javnost uključi u dijalog o jednoj od najzastupljenijih tema koje se tiču visokoga školstva na razini Europe, naglašavaju iz Sveučilišta

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater