Programi za djecu

U pulskoj gradskoj knjižnici novi ciklus vježbi čitanja za učenike prvog i drugog razreda

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Knjižnica nije samo mjesto za posudbu i potragu za knjigama. To je i mjesto razgovora o knjigama, održavanja radionica, raznolikih susreta, što je prije svega važno za najmlađe.

U Puli se razne radionice za djecu predškolske i školske dobi održavaju u Dječjoj knjižnici u Smareglinoj ulici, kao i na Odjelu za djecu i mlade Središnje knjižnice u Kandlerovoj ulici.

Na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice i čitaonice do kraja školske godine traje novi ciklus vježbi čitanja za učenike prvog i drugog razreda osnovne škole koji imaju poteškoća u čitanju.

Održavat će se do lipnja, i to utorkom i četvrtkom s početkom u 17 sati. Utorkom će se sastajati učenici prvog razreda, a četvrtkom drugog. Prva radionica planirana je 31. siječnja za učenike prvog razreda, odnosno u četvrtak, 2. veljače, za učenike drugog razreda.

Radionice se sastoje od jezičnih igara, vježbi pažnje, pamćenja te vođenog čitanja, uz vježbe razumijevanja pročitanoga, a pripremaju se uz pomoć kvalitetne stručne literature iz područja razvoja govora, jezika i izražavanja. Trajanje pojedine radionice je 45 do 60 minuta. Sudjelovanje je besplatno, a uvjet za pohađanje je članstvo u Gradskoj knjižnici.

Prijave za radionice su obavezne zbog ograničenog broja polaznika, a moguće su osobno na Dječjem odjelu Središnje knjižnice, putem telefona 300-405 ili e-maila djecji.odjel@gkc-pula.hr.

Grupa učenika koja od rujna pohađa vježbe čitanja u Dječjoj knjižnici nastavlja s radom u dosadašnjem terminu - petkom u 17 sati.

Osim tih vježbi, vrlo se često održavaju i razne tematske radionice za djecu. Učestala je suradnja s udrugom Piccoli terremoti i učiteljicom razredne nastave na talijanskom jeziku Ester Richter Kontošić. Radionice se održavaju u povodu raznih blagdana, datuma, obljetnica i to na interdisciplinaran način, povezujući književnost/jezik, likovnost, pa i scenski izričaj.

Potom u knjižnici često gostuju i razni književnici sa svojim djelima za djecu, što vrlo često učenici i polaznici vrtića organizirano posjećuju.

"Upoznajmo knjižnicu" su organizirani edukativni posjeti Dječjoj knjižnici za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi. Program se održava prema dogovoru s odgojiteljima i učiteljima utorkom i četvrtkom u jutarnjim satima. "Dobre priče za ljepše snove" su pričaonice za djecu do četiri godine i njihove roditelje i staratelje. Program se održava ponedjeljkom u 18 sati.

Spoj na slijepo s knjigom je program za djecu i mlade od 9 do 15 godina, a održava se petkom u 17 sati. Čajanka s knjigom - kreativne su radionice i pričaonice za djecu od 5 do 10 godina. Program se održava 1., 3. i 5. subote u mjesecu u 10 sati. Svi navedeni programi održavaju se u Dječjoj knjižnici u Smareglinoj

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater