Gradonačelnik u MO Veli Vrh

Mještani žele kanalizaciju, plin, asfalt, dječje parkove, uličnu rasvjetu i telefonske linije

Gradonačelnik je najavio i planirane projekte, a neki od njih su izgradnja kanalizacije, kao i četverotračna prometnica Veli Vrh-Punta

| Autor: Doria MOHOROVIĆ
(Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)

(Snimio Danilo MEMEDOVIĆ)


U sklopu programa "Grad(i)MO - gradonačelnik u vašem mjesnom odboru", pulski gradonačelnik Filip Zoričić susreo se s mještankama i mještanima mjesnog odbora Veli Vrh, koji su ponovno ukazali na goruću potrebu za kanalizacijom, plinovodom i internetom (optikom), telefonskom linijom, a na mnogim mjestima i za postavljanjem asfalta i ulične rasvjete.

Problemi na Vallelungi

Pričajući o dječjim igralištima, čiji je nedostatak trn u oku svih mještana, a osobito na području Paganora, Zoričić je istaknuo da je završeno dječje igralište ispod škole Veli Vrh. Potrebno ga je, kaže, uglancati, no sprave su spremne za korištenje. Ističe da bi uskoro trebali imati sastanak s novim biskupom vezano uz sanaciju stare škole, derutne zgrade smještene ispod igrališta, a koja je zatrpana smećem.

Najavio je i planirane projekte na području ovog Mjesnog odbora - neki od njih su izgradnja kanalizacije na Velom Vrhu, kao i četverotračna prometnica Veli Vrh-Punta.
- Kako mi je rečeno iz Cesta, u rujnu i listopadu bi uredili cijelu cestu od benzinske do mosta kod Brionke, četverotračnu prometnicu s podvožnjakom. Sve smo pripremili za taj dio, ukupan projekt s Tršćanskom ulicom je 110 milijuna kuna, rekao je Zoričić.

Jedan je mještanin upozorio i na problematično područje Vallelunge.

- Gorilo je već, ne održava se, ima narkomana i beskućnika. Neka samo netko baci šibicu, to gori, rekao je mještanin na što je Zoričić odgovorio da je to područje u vlasništvu države i da Grad nema pristup, iako će taj problem nastojati riješiti.

Nadstrešnice i kamere

Tijekom susreta, ukazalo se i na potrebu za postavljanjem nadstrešnica na autobusnim stajalištima, uređenjem zapuštenih gradskih parcela, kao i postavljanje nadzornih kamera oko škole.

Pristigla je i zahvala od jedne mještanke koja je pohvalila brzo uređenje Paganorske ceste koja je, kaže, bila problematična proteklih trideset godina.

U Mjesni odbor Veli Vrh pulski se gradonačelnik vraća 9. veljače, a idući susreti s građanima drugih mjesnih odbora održat će se u ponedjeljak, 13. veljače 2023. godine u MO Stari Grad, Monte Zaro, Arena i Šijana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum