VELIKA PADELA

Žižo opet kuha na tržnici za Badnjak. Pripremit će posebnu deliciju

| Autor: Glas Istre
Budimir Žižović inicijator je ovog događanja

Budimir Žižović inicijator je ovog događanja


U sklopu manifestacije 'Prosinac na pulskoj tržnici' vraća se tradicionalna božićna 'Velika padela'. Kao i obično padela će se kuhati ispred fontane na tržnici s početkom u 10 sati, a pripremili su posebnu poslasticu - crni rižot! Kao i prijašnjih godina, padelu će pripremati legendarni Budimir Žižović, umirovljeni TV i radijski voditelj i novinar i jedan od glavnih pokretača Velike padele u Puli.

Priprema crnog rižota počinje oko 10 sati, spremti će se oko 400 porcija, a očekuje se da će jelo biti spremno za podjelu oko 11 sati. Porcije crnog rižota dijelit će se građanima besplatno, te će Puležani moći uz jelo uživati i u domaćoj glazbenoj snazi In vino veritasa!

Organizatori ovog gastro eventa su agencija Avenue d.o.o. i Tržnica d.o.o. Pula.

Na prvom katu Tržnice u 10:30 sat podijelit će se certifikati poljoprivrednim proizvođačima. Ovo je jedanaesto certificiranje proizvođača u organizaciji Tržnice d.o.o. Pula.

Certificiranje dodatno potvrđuje kupcima i posjetiteljima pulskih tržnica da doista ono što se jučer pobralo i proizvelo na njivama i gospodarstvima u okolici Pule i šire, danas možemo kupiti na pulskoj tržnici. U akciju je uključeno ukupno 16 hrvatskih gradova s više od 600 obiteljskih gospodarstava na području Hrvatske. Ovom prigodom certificiranim poljoprivrednicima uručuju se i prigodne pregače s logotipima ove manifestacije. Cilj akcije certificiranja je da se predstavi lokalni proizvođač te da se pokaže da ono što se proizvodi u kontroliranim uvjetima jest ispravna hrana, a to je ono što pulski poljoprivrednici žele istaknuti - ozbiljno bavljenje poljoprivredom u kontroliranim uvjetima daje vrlo vrijedne proizvode i zdravstveno ispravnu hranu koja zaslužuje potpuno povjerenje potrošača.


Podijeli: Facebook Twiter