Donatorska akcija

Investitor hotela na Valkanama tužio članove referendumske inicijative za Lungomare, a oni od građana prikupili 25 tisuća kuna za obranu

| Autor: Marcello ROSANDA
Nataša Turković i Aleksej Orel (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Nataša Turković i Aleksej Orel (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


"Imamo dobre vijesti - više od 80 građana uplatilo nam je novac. U nekoliko dana smo skupili 25 tisuća kuna, što je i više nego dovoljno za prvi krug ročišta koja nas čekaju. Prva sam na redu ja, a u veljači slijede Aleksej Orel i Boris Stermotić. Nastavit ćemo prikupljati novac jer nam je rečeno da ovakva suđenja traju dvije do dvije i pol godine, ali se nadamo da će ovo biti kraće.

Cilj nam u siječnju organizirati veliku međunarodnu kampanju kojom ćemo prikupljati novac za pokretanje zaklade koja će financirati i pomagati osobe koje imaju ovakve SLAPP tužbe", kazala je Ivana Nataša Turković na jučerašnjoj konferenciji za novinare Inicijative za Lungomare.

Protiv Nataše Turković, Alekseja Orela i Borisa Stermotića, članove referendumske inicijative za Lungomare, tužbe je podnio investitor hotela na Valkanama, tvrtka Hotel Valkane.

Turković je pojasnila da su SLAPP tužbe one koje investitori, velike kompanije i drugi moćni pojedinci podižu protiv novinara i aktivista u cilju da ih se ušutka, zastraši, odvrati od daljnjih djelovanja. Pozvala je sugrađane da nastave s uplatama, a sve informacije o tome nalaze se na web i FB stranici Inicijative za Lungomare.

- Inicijativa se reorganizirala i još okupljamo stručnjake s obzirom da je istraživanje kojim se trenutno bavimo veoma zahtjevan posao i potrebna nam je pravna i stručna pomoć. Cilj nam je nadopuniti prijave DORH-u, kazala je Turković i dodala da im Grad Pula nije dao na uvid lokacijsku dozvolu za gradnju hotela na Valkanama, i to odbijenicom na šest stranica.

Orel je podsjetio da je gradonačelnik Filip Zoričić najavljivao izmjene GUP-a i UPU-a Lungomare. Volonterima iz Inicijative, kaže, pomažu stručnjaci, poput Dragana Benčića i Lidije Zulma Udovički. "Dat ću javno na uvid sve donacije koje idu na moj osobni žiro-račun. Dat ću sve bankovne izvode. Najniža uplata je bila 20, a najviša 9.000 kuna što je uplatila jedna tvrtka", rekao je Orel.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of